Українська держава повністю, або частково, покриває вартість лікування ряду серйозних хвороб.

Про це нагадали у Міністерстві охорони здоров'я.

Повідомляється, що у держбюджеті на 2019-й рік на закупівлі передбачили 6,6 мільярдів гривень за 40 напрямами. У МОЗ підкреслили, що ця сума перевищує бюджет на закупівлі у попередні роки (5,9 мільярдів гривень).

Тож лікування яких серйозних хвороб допомогає оплатити держава?

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Всі пацієнти з раком крові отримують потрібні препарати

Завдяки прямим контактам та відкритим тендерам ліки закуповуються ефективно, розповідають у МОЗ. Це дозволило покрити потребу у двох важливих препаратах на 100%.

Пацієнти з ВІЛ та туберкульозом лікуються безкоштовно

Цього року у МОЗ планують на 100% покрити потребу за такими важливими напрямами як туберкульоз, антиретровірусна терапія, скринінг, дитяча онкологія, ряд рідкісних захворювань тощо.

Вперше – безкоштовні ліки при ювенальному ревматоїдному артриті

За сприяння пацієнтських організацій, МОЗ вдалося розширити вікові групи пацієнтів, які хворі на вроджені імунодефіцити та ювенільний ревматоїдний артрит. У цьому році для них в безкоштовному доступі з'являться ліки, причому не тільки для дітей, а й для дорослих. Вперше у Міністерстві централізовано закуплять потрібне лікування для пацієнтів, які старші за 18 років.

"Кришталевим дітям" закуплять протези

лікар
лікар

У 2020-му році в Україні будуть закуповувати життєво необхідні протези дітям із із вродженим недосконалим остеогенезом, яких називають "кришталеві діти". Експерти знайшли можливість закупівель таких протезів без залучення додаткового фінансування.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на дебатах з Петром Порошенком висловився про медичну реформу.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, умови в дитячій лікарні не на жарт розлютили українців.

Також портал Знай.ua писав, що за ці медичні послуги тепер українці заплатять з власної кишені.