Будь-яка людина буде не в захваті від того, що його грошима заволодіє хто-небудь обманним шляхом. У століття розвитку технологій зробити це виявилося набагато простіше, про що попереджають харків'ян і всіх українців в співтоваристві "Ху*ва Салтівка" в соціальній мережі Instagram.

"На перехресті вулиці Валентинівської і Тракторобудівників, біля будинку 83, на банкоматі Приватбанка був встановлений «скіммер», що зчитує персональні дані банківських карт" - йдеться в повідомленні.

Скімер в Харкові

Скімер - мініатюрний зчитувальний переносний пристрій, який може кріпитися до банкомату. Такі пристосування допомагають шахраям красти всю інформацію, записану на магнітній смузі. Скімером може бути пластикова накладка, що прикріплюється до кардрідеру, мініатюрна відеокамера у тримачі для брошур поруч з банкоматом. Також поширені спеціальні накладки на клавіатуру, що зчитують порядок набору ПІН-коду. До банкоматів скімери кріпляться за допомогою звичайного двостороннього скотчу або застібки-«липучки».

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Скімер

У коментарях українці вкрай стурбовані такою знахідкою харків'ян:
"Зловити й ноги поламати", "Знімаю через телефон і проблем немає", "В такому випадку краще в банку піти зняти гроші", " Картами не користуюся, вони всі в телефоні. Користуюсь телефоном або знімаю гроші телефоном, якщо потрібна готівка."

"Кілька років тому там була така ж ф*гня!", "Цікаво ,бути обережним - це зрозуміло, але питання в тому, як бути, коли нічого не провіщає біди і ніби все як треба.", "Шукайте камеру зверху", "Хто на що вчився", "Сучасні проблеми вимагають сучасних рішень".

Служби безпеки всіх банків закликають українців знімати готівку в банкоматах, які встановлені безпосередньо у відділеннях банків, торгових центрах - там, де за ними ведеться спостереження охорони, для того, щоб не стати жертвою шахраїв.

Нагадаємо, Українські банки змінять платіжки.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Коломойський може повернути ПриватБанк після виборів.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк блокує рахунки українців.