Наступного місяця українцям роздадуть разову грошову допомогу. Соцвиплати зможуть отримати кілька категорій населення.

Про це повідомили представники Міністерства соцполітики України.

Разову соціальну допомогу планують виплачувати щороку, отримати її можна буде у період з 20 березня до 5 травня.

Розмір виплат становить на 2019 рік від 530 до 3850 грн.

Згідно з постановою Кабміну №237 допомогу отримають:

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

українці

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни - колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання.

інвалідність

  • Особи з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи - 3850 грн, II групи - 3400 грн, III групи - 2950 грн.

гроші

  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають 3850 грн.
  • Члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих з інвалідністю внаслідок війни, дружини померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань - отримають 840 грн.

роки війни

  • Особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 530 грн.

гроші

Нагадаємо, українським пенсіонерам розповіли, як отримати більші виплати та наскільки вигідно змінювати один вид пенсії на інший.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Пенсійному фонді заговорили про нові зарплати для українців, якими вони будуть у 2019 році.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили правила отримання субсидій влітку та хто може розраховувати на пільги, а кому доведеться заплатити за все з власної кишені.