Заздалегідь придбані "гарячі квитки" за найнижчою вартістю вже давно стали однією з найпоширеніших складових сезону відпусток. Та наразі склалася незрозуміла ситуація – до редакції Знай.ua надійшли десятки звернень з приводу зникнення лоукостів авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України". Ми вирішили розібратися в ситуації.

Годинами шукають лоукости, але все марно

Під час пошуків квитків за тарифами лоукост українці масово стикнулися з проблемою – вони або відсутні взагалі, або автоматично замінюються на інший розділ.

"Я намагався забронювати квитки на наступний рік за тарифами лоукост, але це просто неможливо зробити – вони відсутні. І так по більшості напрямків, які я передивлявся. Це доволі сумнівно, бо як могло таке бути, що до сьогоднішнього дня вони були вже всі розкуплені? А замість лоукостів скрізь стоїть назва розділу Економі лайт", – обурюється киянин Євген Волошин.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Людям доводиться години витрачати на те, щоб придбати бажані квитки.

"Два тижні намагаюся забронювати квитки для родини на вихідні. Під час спроби бронювання на фінальній стадії сайт видає помилку: зверніться в наш кол-центр. Звертаюся. Там повідомляють, що ведуться технічні роботи, тож бронювання неможливе. Через тиждень спробувала зробити це ще раз, але виявилося, що забронювати виліт по лоукосту неможливо. Я витратила в цілому 3 дні і близько 6 годин, спілкуючись з операторами та намагаючись забронювати рейс хоча б куди-небудь", – скаржиться Марія Шиманська.

Економі лайт – на заміну лоукостів

Оскільки прямі телефонні номери прес-служби на офіційному сайті МАУ відсутні, ми зв’язалися із цілодобовим контактним центром авіакомпанії.

Пробиваючи в системі бронювання, оператор контактного центру теж знайшла лоукости. Проте вже за мить ситуація кардинально змінилася – ці, ніби існуючі в базі місця, виявилися "фантомом".

"Бачу на сайті, що в даний момент доступний для бронювання Економі лайт, а лоукост – ні…Дивно. Зараз я дізнаюся, чому не доступний лоукост", – повідомляє оператор контактного центру авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" .

Після кількох хвилин чекання на лінії нам надали відповідь.

"Ми перевірили інформацію і все з'ясували: на даний момент так званий Економі лайт бронюють для вас, як вартість лоукоста. Тепер у нас назви лоукост як такої вже не буде в тарифах – він буде називатися Економі лайт. Коли ви вибираєте найдешевшу вартість, надану під назвою лоукост, вартість співпадає з Економі лайт", – зазначає оператор авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України".

Тепер, під час пошуку найдешевших рейсів та вчасного бронювання квитків за "гарячою ціною", варто звертати увагу саме на назву "Економі лайт".

"На сайті він буде називатися Економі лайт. Але в розділі "Акції по лоукосту" все одно буде назва "Лоукости". А коли ви будете переходити за напрямком, вам буде пропонуватися Економі лайт як найнижчий", – підкреслили в контактному центрі МАУ.

Як повідомили в контактному центрі, цей принцип діє по усіх напрямках авіакомпанії. На кількість же дешевих квитків ці зміни ніяк не вплинули – наразі можна забронювати Економі лайт за більшістю рейсів, залежно від популярності маршруту.

Прихована оплата – за кожен квиток до 25 доларів

Та, навіть розібравшись із плутаниною під час бронювання квитків, на пасажира чекатиме ще один "сюрприз". Це – додаткові 15 або 25 доларів, які доведеться сплатити, окрім офіційної вартості квитка.

"У разі бронювання квитка через контактний центр, до загальної вартості квитка додається ще сервісний збір у розмірі 25 доларів. Якщо ж бронювати його на сайті, а потім купляти в касах, збір становитиме 15 доларів. А якщо вносити всю оплату одразу на сайті, ніякі збори з пасажира не беруться", – наголошує оператор контактного центру авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України".

Про подальший розвиток подій та оновленнях в авіа-сфері читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що влада готує державний переворот: старі корупціонери не хочуть відпускати насиджені схеми.

Також Знай.ua повідомляв, що Хрещатик перетворився на лігво повій, а Майдан – на сходку карманників: в Київраді "проїхались" по Нацполіції.