Українець, уродженець Львова Андрій Мочурад, здійснив неймовірне. У це складно повірити, але він дістався авто - і кораблестопом до самої Антарктиди. І розповів про це в інтерв'ю одному з популярних видань.

“Я - перший з українців, хто автостопом і кораблестопом подолав шлях від Аргентинського Ушуайя до української антарктичної станції “Академік Вернадський” і острови Лахиль. Це ще 50 км на південь”, – сказав Андрій Мочурад.

Прилив чи приплив? Отож, русизми. А коли навколо дощик то починаєш плутати )) Або як ми річку в брід переходили )) Насправді тестували камеру. Маленький спойлер до "кінця світу".

Geplaatst door Автостопом в Антарктиду op Vrijdag 1 februari 2019

Мандрівник вже подав попередню заявку на національний рекорд. Враховуючи переліт через Атлантику, він подолав майже 14 тисяч кілометрів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зараз Андрій повертається додому. Дістався автостопом до Буенос-Айреса, попереду перетин Атлантичного океану. Через нього можна шукати корабель, але це разом з поверненням займе місяці. Тому збирає кошти на переліт до Барселони, звідки далі автостопитиме. Зараз не вистачає 400 доларів на квиток. Для бажаючих долучитись фінансово, картка Приватбанку 5168742220919967 (Андрій Мочурад). Також можна зв'язатися через сторінку “Автостопом в Антарктиду” fb.com/antarctida.expedition

Нагадаємо, українка завоювала золото чемпіонату Європи.

Як повідомляв Знай. ua, Черкасова здобула третє золото збірної України за день.

Знай. ua писав, що шахістки з України поборються за звання кращих на континенті.