Цієї неділі християни готуються відзначати світле весняне свято – Великдень. Згідно з традицією, невід'ємним атрибутом святкового пасхального столу, крім пасок і страв української кухні, є кагор.
Кагор відноситься до групи десертних спеціальних вин.
Створення кагору – це особливий процес – перед винифікацією подрібнені ягоди винограду настоюють близько доби при температурі 60-70 ° С. Завдяки цьому у вині з'являється оксамитовий, густий і дуже насичений смак. Також характерною рисою справжнього кагору є його насичений темно-рубіновий колір. І це цілком збігається із вподобаннями українців. За даними дослідження аналітичного агентства RTRI, найбільшою популярністю користується саме кагор KOBLEVO – його обирає кожен четвертий українець.
Варто звертати увагу на етикетку: правильна назва вина, а саме "вино десертне спеціальне". Це слід враховувати, перш ніж віддати перевагу тому чи іншому виробникові. Кагор KOBLEVO рекомендують професійні українські сомельє.
Традиційно щороку Асоціація Сомельє України проводить дегустацію вітчизняних кагорів. Наосліп оцінюють популярні позиції, які продаються в Україні спеціально до свята.
«Найбільш насичений смак і аромат має кагор українського KOBLEVO», – зазначив глава асоціації Іван Бачурін. «Це класичний кагор з інтенсивним рубіновим кольором, складним ароматом сухофруктів і чорносливу. Він відрізняється насиченим оксамитовим смаком та чудово доповнить великодній стіл ».