На Великдень - до родичів: Укрзалізниця призначила 30 нових поїздів, графік

Напередодні весняних свят та Великодніх роз'їздів по родичам і друзям, український залізничний оператор Укрзалізниця призначила 30 додаткових поїздів. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Зокрема, з 24 квітня призначено додатковий поїзд №249 Київ — Чернівці. Також, для зручності учасників фестивалю "Гогольфест", "залізничники" призначили додатковий поїзд №210 Київ — Маріуполь.

Рада ухвалила закон про мову: перші подробиці

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У четвер, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Про це повідомляють ЗМІ. За проект закону №5670-д у другому читанні та в цілому проголосували 278 народних депутатів.

Перший пішов: заступник Луценка подав у відставку

У четвер, 25 квітня, стало відомо про те, що заступник генерального прокурора Юрія Луценка Євген Єнін написав заяву про відставку. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так, це достовірна інформація, я подав у відставку", — сказав Єнін.

За словами чиновника, він "зробив вибір на користь своїх принципів".

Укрпошта та Нова пошта попередили про зміни: новий графік роботи на Великдень

Найбільші поштові оператори країни повідомили про зміну графіку роботи на Великдень та на травневі свята, які цього року будуть досить затяжними. Українців просять заздалегідь ознайомитися з графіком.

Про це повідомили у прес-службах компаній.

Н дивлячись на те, що період з 27 квітня по 1 травня включно оголошено в Україні неробочими днями, поштові оператори вирішили працювати та обслуговувати клієнтів, щоправда працюватимуть у скороченому режимі.

У Зеленського заговорили про найважливіше: відставка Луценка, транші МВФ, паспорти Росії для "ЛДНР"

Радники переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського дали розгорнуте інтерв'ю виданню "Комсомольская Правда", де відповіли на нагальні питання. З журналістами спілкувалися такі члени Зе!Команди Олександр Данилюк і Айварас Абромавічус. Йшлося про російськиі паспорти для "ЛДНР", співпрацю з МВФ і заміні Юрія Луценка.