На травневі свята в Україну повернеться дощова погода, але при цьому буде досить тепло. Так, 29-30 квітня та 1-2 травня майже у всіх областях пройдуть дощі, а денна температура знизиться до 10-16 градусів, на півдні країни та на Закарпатті до 15-20 градусів.

Про це повідомили в прес-службі українського Гідрометцентру, передає Хвиля.

«У західних областях хмарна погода з проясненнями, короткочасні дощі, грози, температура вночі 8-13 градусів, вдень 27 квітня 22-27 градусів, 28 квітня 14-19 градусів. На решті території мінлива хмарність, без опадів, лише у північних областях невеликий короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 7-12 градусів, вдень 21-26 градусів, у північних областях 19-24 градусів, на узбережжі морів 14-19 градусів. Вітер переважно південний, 5-10 метрів в секунду.

29-30 квітня характер погоди зміниться. Часом дощі, місцями грози (29 квітня у південних областях переважно без опадів). Температура вночі 5-11 градусів, у східних областях та на півночі Лівобережжя місцями 1-4 градусів тепла, зниження денної температури до 10-16 градусів, на півдні країни до 15-21 градусів», — прогнозують синоптики.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, по прогнозу синоптика Наталії Діденко, до неділі на заході температура опуститься на 3−6 градусів, на Великдень буде сиро і дощитиме, а на решті території України тепло протримається трохи довше.

Як повідомляв портал Знай.uа, в травні місяці на українців чекає неймовірно тепла погода. Синоптики прогнозують, що різкого зльоту температури в травні в Україні слід очікувати після 9 числа, тоді стовпчики термометрів піднімуться до 28-30 градусів.

Також портал Знай.uа писав, що дослідники NASA вимірювали температуру повітряної кулі біля поверхні моря, суші і крижаного покриву за допомогою супутника Aqua і заявили про швидке настання глобального потепління.