Росія хоче використовувати півострів Крим, який вона незаконно окупувала, як військову базу, а також "у своїх геополітичних цілях". Тому повернення Криму за допомогою військового втручання не варто розглядати.

Про це розповів екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь, пише POLITEKA.

Колишній розвідник висловив свою думку, що в Криму навряд чи будуть майоріти "жовто-блакитні" прапори, поки в Кремлі сидить Путін.

"Тим часом виростає нове покоління, змінюється світ. Давайте згадаємо, коли розділили Німеччину, - хто міг думати, що їх хтось об'єднає через 40 років? З іншого боку, Північна і Південна Кореї. Ми повинні розуміти, що це надовго, - ніхто не вирішить це питання ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра, ні найближчим часом", - розповів Віктор Гвоздь.

Віктор Гвоздь

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас екс-розвідник вважає, що Україні потрібно продовжувати боротися за повернення Криму. За словами Віктора Гвоздя, це потрібно робити на дипломатичному рівні та водночас розвивати Україну. Лише за цієї умови жителі Криму захочуть повернутися у склад України.

"Тільки успішна, економічно розвинена Україна, коли рівень життя в ній буде в кілька разів перевищувати рівень життя в Росії й в Криму, — все це може дозволити повернутися до практичної площини, до повернення півострова в конституційне поле", - підкреслив колишній розвідник.

Крим
Крим

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. В даний момент між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострів.

Нагадаємо, кримський міст охопив небачений колапс: сотні людей опинилися в заручниках ситуації.

Як повідомляв "Знай.uа", Чехія поставила на місце прихильників анексії Криму: рішення суду.

Також "Знай.uа" писав, Кравчук вручив Зеленському "дорожню карту" по Криму.