Держбанк ПриватБанк за підсумками 2018 року поліпшив свій фінансовий результат. Прибуток банка зріс з 11,7 млрд. грн. до 12,8 млрд. грн. Про це розповів голова правління держбанку Петро Крумханзл.

Відомо, що остаточні цифри оприлюднили в офіційному аудованому річному звіті ПриватБанку за минулий рік.

Аудиторський висновок видала компанія Ернст енд Янг Аудиторські послуги, його опубліковано на сайті держструктури. У ньому уточнюється, що зростання прибутковості банку було досягнуто за рахунок зростання процентної маржі, збільшення кількості активних клієнтів (на 10%) і обсягів транзакцій. При цьому витрати фінустанов зросли на 14,7%, а показник витрати/доходи у 2018 році склав 45%.

В якості основних пріоритетів ПриватБанку на 2019 рік у річному звіті значаться:

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

-подальше нарощування якісного кредитного портфеля, в якому, як і раніше, переважатиме роздрібний сегмент;

-підтримання оптимального і достатнього рівня ресурсної бази при подальшій політиці зниження вартості (до 5,7%).

ПриватБанк
ПриватБанк

Варто нагадати, що державний "ПриватБанк" в квітні, на наступний день після виборів, продав колекторським компаніям 40 000 кредитів клієнтів. Тепер до них будуть дзвонити і звертатися в суд не співробітники банку, а "чорні" колектори, які купили борги по 5 копійок за 1 гривню. Про це повідомляє журналіст Олександр Дубинський з посиланням на власні джерела.

ПриватБанк
ПриватБанк

За словами джерела, продана заборгованість близько 40 тис. позичальників на суму близько 2 млрд грн з дисконтом понад 95%. Мова йде в основному про карткових кредитах. Покупці - колекторські компанії, в тому числі нібито пов'язані з міністром юстиції Павло Петренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 29 квітня, стало відомо про те, що державний ПриватБанк влип у черговий скандал з-за некоректної роботи зі своїми клієнтами. Так, на сайті Мінфіну в розділі "Відгуки" з'явилася серйозна скарга клієнта.

За словами чоловіка, він має намір розпрощатися з банком через зневажливого ставлення до структури своїм клієнтам і постійним дрібним маніпуляцій в роботі банку, які призводять до втрати коштів користувачів його послуг

Нагадаємо, Коломойський розповів, що зробить із Зеленським: великі плани.

Як повідомляв Знай.uа Коломойський пішов по судах: 5 нових позовів.

Також Знай.uа писав, українець підкорив Антарктиду незвичайним чином: зробив неможливе.