Стало відомо, що ватажка «Комуністичної партії ДНР» Бориса Літвінова не пустили на сцену під час заходів на площі Леніна в Донецьку нагоди Дня праці 1 травня. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ невизнаної «республіки».

Так, комуністи взяли участь у загальноміській ході і мітингу. За словами Літвінова, між «Компартією» та організаторами заходів була домовленість, що про участь «КПДНР» буде оголошено зі сцени, а йому нададуть слово для виступу, чого так і не сталося.

«Коли мітинг профспілок закінчувався і почався вже комуністичний мітинг, кілька юнаків у спортивному одязі взяли в кільце Бориса Літвінова, не даючи йому виступити перед товаришами. У результаті сталася бійка між комуністами і молодиками, які незабаром відступили», — вказується в повідомленні.

Після цього Літвінов виступив перед прихильниками, які зібралися навколо нього на площі. Літвінов звинуватив угруповання «ДНР» у нібито перешкоджанні діяльності місцевої «Компартії».

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Нам майже не дають можливості заявити про себе, нам забороняють організовувати демонстрації, мітинги, але скажемо! Нинішня влада — не народна! Нинішня влада — не за це ми стояли навесні 2014 році!» — заявив головний комуніст «ДНР».

Про інцидент з недопуском Літвінова на сцену також написав Telegram ватажок батальйону бойовиків «Схід» Олександр Ходаковський. За його словами, Літвінову перешкоджали «дружинники», загони яких нещодавно створили у ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна.

«Мене обурює суто людська сторона події — влада вербує молодь для вирішення політичних завдань. Дурну, незрілу, нездатну розпізнати — погано чи добре вони чинять. Просто тупо виконавчу і ту, що тягнеться до насильства», — написав Ходаковський.

Нагадаємо, що помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова зняли з посади головного куратора так званих "ЛНР" і "ДНР".

Як повідомляв портал Знай.uа, у середу, 1 травня, в десятках міст Росії пройшли масштабні антипутінські мітинги, в внаслідок яких було затримано майже сотню людей.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі українським захисникам у зоні проведення Операції Об'єднаних сил за рік вдалося відвоювати близько 24 км² території (хутір Вільний, Південне, Шуми).