Варто нагадати нашим читачам, що в Україні з 1 травня тариф на блакитне паливо для населення становить 8,22 грн за куб. І це при тому, що ще буквально кілька місяців тому за таку ж кількість газа українці платили 8,55 грн.

Журналістам вдалося з'ясувати, чому газ подешевшав і чого чекати в майбутньому.

ціна на газ
ціна на газ

Головні тези:

-ціни на газ на світових ринках впали;

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

-"Нафтогаз" на вимогу Кабінету міністрів знизив тариф для населення до 8,22 грн/куб;

-найближчим часом газ на світових ринках може подорожчати, а для українців тариф повернеться до 8,55 грн/куб.

газ
газ

Новий механізм розрахунку тарифів на газ

Українці кілька місяців платили за газ більше ринкової ціни. Так, ще у березні, за даними Української енергетичної біржі, імпортний газ на кордоні продавався за 6,8-7,1 грн/куб, в той же час прості українці платили за таку ж кількість блакитного палива 8,55 грн.

Головна причина – у постанові Кабміну, яка визначає вартість газу для населення, використовували ціни за минулий рік. Але світовий ринок значно просів, в результаті імпортний газ виявився дешевше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держстат повідомляє, що середня номінальна зарплата жителів України стала вище на 8,6% порівняно з лютим 2019 року. Середня оплата праці досягає 10237 грн у березні поточного року. Як зазначають у Держстаті, в середньому штатний працівник отримує у 2,5 рази більше "мінімалки", сума якої становить 4173 грн. В Українській столиці середня зарплата в березні склала 16207 грн.

Нагадаємо, інститут керуючого, оновлені платіжки і пеня: як новий "комунальний" закон змінить життя українців.

Як повідомляв Знай.uа сума оплат по комуналці побила рекорд: такого в історії України ще не було.

Також Знай.uа писав, пеня за комуналку: коли чекати "чорних" платіжок.