Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з нагоди Дня Перемоги. Митрополит нагадав про ціну миру та звернувся до українців з важливими словами.

Епіфаній наголосив, що люди повинні пам'ятати про ціну миру, щоб "ніколи знову не повторилась світова катастрофа подібного масштабу". Про це він написав у Twitter.

Митрополит нагадав всьому світу, що українці ціною власного життя зупиняють навалу агресора:

"Ми, українці, добре розуміємо цінність миру. Тому закликаємо світ спільно протистояти будь-яким спробам розпалити новий світовий конфлікт…

Пам’ятаймо, що ціною миру, який збережено в різних куточках України, ціною нашої можливості бути в безпеці вдома з рідними і близькими - є здоров‘я та навіть життя, яке українські військовослужбовці сьогодні віддають на Донбасі, захищаючи Батьківщину від російського агресора".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Епіфаній наголосив, що Росія веде війну не лише на полі бою, але й в інформаційному просторі, застосовуючи пропаганду та неправду. Митрополит закликав українців розказати всьому світу правду про російську агресію проти нашої країни.

"Видно, що гібридна війна ведеться не тільки на полі бою, але і у інформаційному полі, через пропаганду та неправду. Просимо усіх протистояти цій неправді, аби разом перемогти ворога, який так нещадно прийшов на нашу землю… Церква закликає українців по всьому світу говорити правду про війну проти України", - написав Митрополит.

Нагадаємо, Епіфаній у своїй великодній промові звернувся до українців та нагадав про важкі часи і побажав віруючим єдності. Митрополит подяквав українським воїнам, які зі зброєю в руках мужньо протистоять агресору і захищають мир. А також послав молитовні побажання тим, хто святкує Великдень в умовах окупації, за ґратами полону або несправедливого ув'язнення.

Як повідомляв портал Знай.ua, Епіфаній привітав Володимира Зеленського з обранням на найвищу посаду в країні та подарував новообраному президенту Острозьку Біблію.

Також Знай.ua писав, Епіфаній нагадав Зеленському, що йому довірилася нація, і перед президентом стоїть найважливіше завдання - захистити країну від російської агресії.