Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що Київський патріархат не ліквідовано після створення об'єднаної церкви.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, Філарет розповів, що Київський патріархат, який відповідно до умови Вселенського патріарха Варфоломія повинен був саморозпуститись, досі існує. Більше того він розповів, що прийняти рішення про ліквідацію такої структури може лише він.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

"Київський патріархат не ліквідовано. Це хочуть представити, що він ліквідований. Ліквідувати Київський патріархат може той, хто його створив (тобто сам Філарет - ред.)", - вважає він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Варто відзначити, що в Україні спаплахнув церковний скандал, адже почесний патріарх ПЦУ Філарет за спиною глави української церкви митрополити Епіфанія розіслав ієрархам запрошення на захід, де нібито має обговорюватись можливе відновлення КП.

Варто нагадати, що митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з нагоди Дня Перемоги. Митрополит нагадав про ціну миру та звернувся до українців з важливими словами. Епіфаній наголосив, що люди повинні пам'ятати про ціну миру, щоб "ніколи знову не повторилась світова катастрофа подібного масштабу".

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав Володимира Зеленського з обранням на найвищу посаду в країні та подарував новообраному президенту Острозьку Біблію. У вівторок, 30 квітня, Володимир Зеленський зустрівся з предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Київський і всієї України Епіфаній відреагував на винесення Патріаршого послання українською мовою під час святкового Богослужіння на Фанарі. На його думку, це означає повагу до Православної церкви України.

Також "Знай.ua" писав, що глава ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що перед Володимиром Зеленським стоїть непроста місія – Україну необхідно захистити від Путіна і його агресії. До того ж, глава церкви закликає Зеленського зберегти незалежність і єдність країни, продовжувати курс інтеграції України в Європу, зайнятися економічними реформами, продовжити боротьбу з корупцією і прагнути до досягнення справедливості в судочинстві.

Путін був впевнений що Порошенко не програє такому кандидату, як Зеленський. Сергій Гайдай