Радник Порошенко з питань армії Юрій Бірюков знову засвітився в гучному скандалі.

Про це повідомляє "Страна".

Наразі вже відомо, що цього разу міжнародна благодійна організація підозрює радника Порошенка Юрія Бірюкова у крадіжці препаратів і обладнання на понад 20 мільйонів гривень.

Крім того радник президента Володимира Зеленського Іван Апаршин опублікував на своїй сторінці у соцмережі відповідний запит від керівництва організації до чинного гаранта Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Прошу Вас дозволити мені, як Президенту Датської міжнародної благодійної організації Global Medical Aid запросити початок офіційного розслідування щодо БФ "Крила Фенікса" і/або Бірюкова Юрія щодо надання благодійної допомоги на суму понад 20 мільйонів гривень від Global Medical Aid БФ« Крила Фенікса", - сказано в заяві.

Крім того у міжнародній організації заявляють що у 2014 році Бірюков зробив запит про надання гуманітарної допомоги, і в січні 2015 года 2 вантажівки з гуманітарним вантажем були спрямовані в Україну. Орієнтовна вартість вантажу склала 20 мільйонів гривень.

Крім того керівник міжнародної організації розповів, що у 2015 році направляв декілька звернень до українського офісу благодійного фондлу Бірюкова про надання документів на отриманий вантаж. При цьому фонд, який очолює Бірюков постійно відкладав кінцеву дату отримання пакету документів.

"Протягом весни - літа 2015 роки я багато разів відправляв нагадування про предотсавленіі документів і 3-4 рази приїжджав до офісу БФ "Крила Фенікса", і кожен раз мене переконували, що я отримаю документи найближчим часом. Більш того, мені повідомляли, що фонд "працює" над складанням документів, хоча вони повинні були бути складені до передачі медикаментів і медичного обладнання кінцевим одержувачам і підписані ними в момент отримання вантажу. Я не розумію, чому мені не надають документи, які повинні були бути готові ще в 2015 році", - сказано в зверненні керівника Global Medical Aid.

Через великий проміжок часу організації все ж надала незрозумілу документацію на якій не було жодного підпису і печаток.

Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України
Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України

"Я також кілька разів особисто писав Юрію Бірюкову. Всі мої наступні листи Бірюкову Юрію залишилися без відповіді. Таким чином, я до сих пір не знаю, куди подівся гуманітарний вантаж, який був відправлений Global Medical Aid для БФ "Крила Фенікса" на суму 20 мільйонів гривень і можу зробити висновок, що медикамент і медичне устаткування не були передані на благо пацієнтів, як було заявлено, а були використані для особистого збагачення Бірюкова Юрія", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, розкішне життя посадовця Укроборонпрому показали на весь світ.

Як повідомляв "Знай.ua", суд повернув дружка Гладковського в крісло директора.

Також "Знай.ua" писав, що скандальний Гладковський засвітив елітний Ferrari.

Зеленський може поламати систему поодинці, якщо буде рішучість - Гайдай