Українцям пояснили,я к перевірити стан своїх платежів за електроенергію та на що обов'язково слід звернути увагу у платіжках.

Про це пише "Газета-Вісник".

платіжки

Для зручності клієнтів платіжка містить відповіді на найбільш популярні запитання щодо способів оплати, передачі показників лічильника, користування Особистим кабінетом тощо. Проте головним у ній залишається рахунок, з якого кожен споживач може отримати важливу інформацію:

  1. Реквізити: розрахунковий рахунок, МФО, ЄДРПОУ. Варто пам’ятати, що для кожного району Дніпропетровщини діє окремий розрахунковий рахунок (Р/Р), тому при оплаті потрібно вказувати саме той, що зазначений у вашій платіжці.
  2. Форма для внесення споживачем актуальних показників лічильника та дати їх фіксації.
  3. У правій верхній частині платіжки містяться:
  • Інформація про споживача: № особового рахунку, ПІБ, адреса, наявність чи відсутність пільг.
  • Тариф, що у тому числі включає тариф за розподіл електроенергії. При цьому перша цифра у графі "Тариф" (0,9 грн) – це вартість кіловат*години при споживанні до 100 кВт*г, друга (1,68 грн) – при споживанні від 100 кВт*г.
  • Показання факт.: показники лічильника, що наявні в базі постачальника, як останні зафіксовані у розрахунковому місяці (контролером, автоматичною системою засобу обліку, передані споживачем). У випадку наявності двозонного лічильника окремо зазначаються показання "день/ніч".
  • Спожито у: різниця між показниками на початок та кінець розрахункового періоду.

тарифи

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  1. Розшифровка рахунку містить рядки:
  • Сальдо: сума заборгованості або переплати на вказану дату. У разі переплати біля суми буде зазначено знак «-».
  • Нараховано: сума до сплати згідно з обсягом споживання у розрахунковому періоді.
  • Донараховано по середньому: донарахування до кінця розрахункового періоду, якщо показники лічильника були зняті не на 1 число місяця.
  • Оплати: суми, що були сплачені клієнтом, у вказані періоди та до дати формування рахунку.
  • До сплати за фактичне споживання/очікуване споживання (у т.ч. ПДВ):

оплата