У понеділок, 20 травня, християнська церква відзначає День святого Ніла, який у народі називають Купальниця. У цей день стародавні слов'яни ходили на річку щоб покупати коней. Вважалося, що здорові коні приносять господарям удачу.

20 травня, на Купальницю, прийнято купатися і приймати водні процедури. У народі вважалося, що у цей день вода отримує особливі цілющі властивості і може подарувати людям богатирське здоров'я. Особливо це стосувалося води з природних джерел — річок, ставків, озер, струмків, морів і океанів. Саме тому з самого ранку слов'яни ходили на річку, щоб набрати побільше води.

Крім того, Купальниця була пов'язана з шанування землі, адже посівний сезон тільки-но почався. Люди кланялися землі, просячи дати їм хороший урожай, а в далеку дорогу брали з собою жменю, щоб вона допомогла їм повернутися додому. Крім того, існувала традиція на Купальницю вкрасти трохи зерна у сусідів, щоб урожай був багатим.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Прикмети 20 травня

Ранні ластівки — рік буде щасливий.

Якщо ластівки високо літають, то погода буде гарна.

Дощовий день — до теплого вересня.

Молодий місяць у небі — настав час саджати овочі, щоб восени отримати багатий врожай.

Якщо вранці повітря сухе, а до вечора вологість збільшитися, то наступного дня буде ясна і тепла погода.

Швидке висушування поверхні калюж і грунту — до суховію.

Місяць червоного кольору — до дощу.

У місяця роги опущені вниз — на хорошу погоду.

На акації багато нектару і бджіл — до дощу.

Сни з 19 на 20 травня несуть благополуччя.

Сновидіння, побачене вдень 20 травня, віщує радісні події. Але розповідати сон нікому не можна.

Нагадаємо, привітання з Днем ангела Василя у листівках і віршах.

Раніше Знай.uа повідомляв, президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення свята - Дня батька, який відзначається щорічно у третю неділю червня.

Також Знай.ua писав, українські зірки-красуні розповіли про любов до вишиванки.