В Україні мінімальна пенсія знову збільшиться. Очікується мінімальний приріст у 67 гривень. Трошки більше, ніж на 2 долари українські пенсіонери отримуватимуть більше. Для когось це смішна сума, а хтось зайву буханку хліба собі купить.

Таким чином, мінімальна пенсія зросте до 1564 гривень. Чергове підвищення відбудеться у зв’язку із зростанням інфляції. Разом з тим одержувачі максимальної пенсії зможуть розраховувати на виплати в розмірі 15640 гривень.

Третій етап підвищення відбудеться в грудні. Зазначимо, що з початку року середня пенсія зросла з 253,38 грн до 2899,04 грн. Для індексації виплат використовується коефіцієнт 1,17, але підвищення не може бути менше 100 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще
Варто зазначити, що з 1 травня субсидії почали перераховувати з урахуванням доходів, отриманих за другу половину 2018 року. Знижка "світить" лише тим, хто влітку витрачає більше 15% доходу сім'ї на комуналку.
У результаті значна частина українців залишиться без субсидій. Для прикладу візьмемо сім'ю з трьох чоловік з однією середньою зарплатою.
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко назвав несправедливими заяви про те, що влада згадала про пенсіонерів перед президентським виборами, підвищивши їм пенсії.

"Нас багато звинувачували в тому, що влада почала думати про пенсіонерів лише перед виборами. Ці закиди і докори не є справедливими. Насправді те, що ми проходимо, є результатом пенсійної реформи, яка стартувала понад 1,5 роки тому. Перший перерахунок пенсій ми здійснили ще 1 жовтня 2017 року, коли до виборів було дуже далеко. Тому підвищення пенсійних виплат – це послідовна політика нинішньої влади щодо посилення соціального захисту пенсіонерів", - зауважив Розенко.

Нагадаємо, українцям назвали найбільш прибуткові професії на Батьківщині, які точно не залишать вас без хліба.

Як повідомляв портал Знай.ua, чому українці вишиковують у черги перед урнами? До чого довели країну, їжа доступна лише на смітнику.

Також Знай.ua писав про те, що українським вчителям розповіли, коли чекати підвищення до зарплатні.