Національний банк України видав кредит рефінансування "Банку інвестицій і заощаджень". Борг за цим кредитом на 1 квітня склав 43 млн грн.

НБУ видав відповідний кредит у першому кварталі 2019 року.

Основні акціонери "Банку інвестицій і заощаджень" бізнесмени Степан Івахів, він є власником 23,3% акцій. Також серед акціонерів Сергій Лагур, у якого 17,5% акції, та екс-нардеп Петро Димінський, він має 5,6%.

Варто також зазначити, що Степан Івахів і Сергій Лагур співвласники скандальної мережі заправок "WOG", яка не може розрахуватися за багатомільйонними боргами перед банками.

У червні 2018 року НБУ також оштрафував "Банк інвестицій та заощаджень" на 5 млн грн за відмивання брудних грошей на суму 7 млрд грн. Тоді ж НБУ зажадав у банку звільнити голову правління і члена правління відповідальної за фінансовий моніторинг у зв'язку з відмиванням.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свою чергу "Банку інвестицій і заощаджень" виконав вимогу регулятора, звільнив топ-менеджерів і призначив нових. При цьому призначення одного з кандидатів на главу правління банку Нацбанк відмовився узгодити.

Але і після цього проблеми з відмиванням в банку, схоже, не припинилися. 15 березня 2019 року "Банк інвестицій та заощаджень" знову звільнив члена правління відповідальної за фінансовий моніторинг, який був призначений в грудні 2018 року. Ця посада на даний момент залишається в банку вакантною.

Нагадаємо, що Національний банк України планує встановити додаткові вимоги до випадків, які стосуються оскарження клієнтом переказів коштів, що їм не здійснювалися.

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський провів важливу зустріч з банкірами: вирішували долю НБУ та МВФ.

Також портал "Знай.ua" писав, що банк "ПриватБанк" втратив кошти від бізнесу з початку року. Як свідчить перший квартал рейтингу банків за залученими коштами бізнесу, перша сходинка залишилася за Укргазбанком (50,1 мільярда гривень). На початку 2019 року він перебував на третьому місці.