У неділю, 19 травня, серед українців виникла велика паніка. Тисячі клієнтів державного банку ПриватБанк не змогли розрахуватися за допомогою своїх платіжних карток в магазинах. Крім того, були збої у програмі Приват24 і при знятті готівки в банкоматах.

Клієнтам, які намагалися провести одну з операцій, писали стандартне повідомлення.

"Ви можете зіткнутися з труднощами при таких операціях: оплата картою в терміналах "Приватбанку", оплата через LiqPay, переклади з карт Приватбанку, перекази на карту Приватбанку, зняття грошових коштів у банкоматній мережі Приватбанку. Якщо ви зіткнулися з подібними проблемами, будь ласка, спробуйте ще раз пізніше", - говорилося в повідомленні.

При цьому у банку пояснили, що на офіційному сайті фінустанови було розміщено попередження про те, що готуються технічні роботи. Саме вони і стали причиною збоїв.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"19 травня "ПриватБанк" завершує черговий етап модернізації власних систем обробки даних, що дозволить істотно розширити обсяги обробки платежів, кількість операцій з платіжними картками та впровадження нових послуг.

Технологічні роботи заплановані фахівцями банку в найменш завантажений період — у ніч з суботи на неділю, коли більшість клієнтів не проводять операції. Так, в ході проведення технічних робіт по оновленню програмного забезпечення систем обробки даних, які пройдуть в ніч на 19 травня, з години ночі до 7 ранку банк повідомив про заплановане технологічному перерві в роботі "Приват24" для фізичних осіб і «Приват24» для бізнесу.

Також під час регламентної паузи банк забезпечить проведення технологічних робіт по підвищенню якості роботи мережі банкоматів, терміналів самообслуговування і POS-термінальній мережі банку", - говорилося в повідомленні банку.

Нагадаємо, у Зеленського озвучили фінальне вимогу повернення Приватбанку.

Як повідомляв Знай. ua, коли запрацюють банкомати, термінали та Приват24.

Знай. ua писав, що ПриватБанк дав масштабний збій, гроші українців під загрозою.