Облгази і газсбити групи РГК, які належать Дмитру Фірташу, надають українцям недостовірні платіжки за газ.

Про це повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

Повідомляється, що до більшості побутових споживачів України прийшли від постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями і попередженням про донарахування за три попередні роки з великими сумами.

Це пояснюють "приведенням обсягу газу до еталонних умов вимірювання", нібито на вимогу "Нафтогазу", передає НАК.

"Наголошуємо, що "Нафтогаз" жодним чином не причетний до рішення газзбутів вимагати зі споживачів додаткові суми і засуджує такі дії. Відповідні витрати компенсуються родинним структурам газзбутів - облгазам через механізм виробничо-технологічних втрат", - зазначається в повідомленні.


Як пояснили в "Нафтогазі", донарахування приведуть до того, що оплата буде подвійною, а обсяг газу - колишнім і, до того ж, подібні ситуації створюють віртуальні борги, які в майбутньому будуть перешкоджати переходу споживачів до інших постачальників газу.

Нацкомісія з тарифів вже відреагувала на порушення і заборонила такі донарахування.

Нагадаємо, українцям пояснили, як перевірити стан своїх платежів за електроенергію та на що обов'язково слід звернути увагу у платіжках.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, згідно нового закону про житлово-комунальні послуги, українців, які накопичують борги, змусять заплатити більше.

Також Знай.ua писав, у НАК "Нафтогаз" повідомили про зниження ціни на газ.