Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на 21 травня 2019 року. Так, курс долара порівняно з показниками у понеділок, 20 травня, знизився в ціні і тепер становить 26,20 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 21 травня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2620.2895 гривень;
- 100 євро – 2926.0773 гривень;
- 10 російських рублів – 4.0632 гривні.

Як видно з цими показниками, євро впав у ціні ще на 19 копійок, а вартість російського рубля з понеділка майже не змінилася. Крім того, долар став дешевше на 16 копійок.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До речі, почалася друга чверть року, і експерти спрогнозували, як поведе себе долар до кінця весни.

На думку Забловського, основними чинниками зростання цін стануть: збільшення тарифів на комунальні і транспортні послуги, індексація соцвиплат, монетизація субсидій, подорожчання імпортних товарів. Шевчишин говорить, що "комуналка", а також тютюн і алкоголь стануть ключовими драйверами.

За оцінкою фінансових аналітиків, II квартал 2019 року ознаменується прискоренням зростання інфляції. Її показник складе близько 2,5%.

Нагадаємо, ціни на товари і послуги обганяють доходи українців. Все це відбувається через зростання інфляції. Стрибки курсу валют не припиняють лякати. Голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів, чого чекати від долара цієї весни.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що курс гривні не буде фіксованим. При збереженні нинішньої політики Нацбанку він буде плаваючим. При цьому коливання курсу будуть незначними. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.