Всесвітній день культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку

Цей день вперше відзначили в 2003 році, його проголосила Генасамблея ООН у 2002 році. Своєю резолюцією ООН запропонувала державам, міжурядовим органам і неурядовим організаціям повідомляти і пояснювати громадськості про те, на скільки цінна і важлива різноманітність культур, що культурне розмаїття відіграє позитивну роль.

День незалежності Чорногорії

Чорногорія вважається однією з наймолодших незалежних держав. Насправді Чорногорія був незалежною ще в 18 столітті, але втратила свою незалежність після Першої світової війни і увійшла в Королівство сербів, хорватів і словенців. Далі була частиною Югославії, після Другої світової війни, в 2003 році була в Державному Союзі Сербії і Чорногорії. 21 травня 2006 року в Чорногорії провели референдум про незалежність, для цього мало бути 55% «за». У підсумку проголосували 55,5% і цього було досить.

Піровассія — вогнеходіння в Греції

Свято відзначають анастенарійцй – це невеликий народ, який живе на півночі Греції. Сам свято християнське, хоча грецька церква вважає вогнеходців язичниками, але вони впевнені, що в це свято їм протегують святі Олена і Костянтин.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Всі жителі одночасно моляться, каються, плачуть, танцюють і вводять себе в транс. На центральній площі чекають поки прогорить багаття, вогонь вважається кращим другом, а по вугіллю люди проходять босоніж, а потім показують ступні без опіків.

Православні свята:

  • Апостола і євангеліста Іоанна Богослова.
  • Седмиця 4-та після Великодня.

Іван Довгий

В цей день звершується пам'ять Іоанна Богослова — одного з дванадцяти апостолів. Наші предки починали сіяти пшеницю, а вдома пекли обітні пироги, якими пригощали, бідняків, убогих і подорожніх. Старі люди спеціально виходили на дорогу і просили Бога, щоб попався чоловік, з яким вони розділять шматок хліба, бо в іншому випадку його їсти не можна, а треба віддати птахам. Якщо ж людина з'явилася, то це хороший знак.

Народні прикмети на 21 травня

Іменини в цей день

Адріан, Арсеній, Іван, Никифор, Пімен

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.