У серпні 2019 на всі торгові мережі в Україні чекають кардинальні зміни, які полегшать життя покупцям.

Про це пише UBR.

З 1 серпня проектувальники всіх нових і реконструйованих супермаркетів площею понад 2,5 тис. кв. м. зобов'яжуть облаштувати туалети для відвідувачів.

За новими нормами у таких закладах повинно бути із розрахунку одна вбиральня на кожні 600 "квадратів" торгової площі. Але ніяк не менше чотирьох туалетів на об'єкт.

супрмаркет

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На даний момент проектувальники зобов'язані передбачати громадські вбиральні для відвідувачів лише непродовольчих центрах. Це ТЦ і ТРЦ, універмаги, - великі магазини одягу, взуття, дитячих товарів, наприклад, іграшок. Новими змінами в ДБН ми вводимо обов'язкове проектування громадських вбиралень ще й у великих продуктових магазинах", – повідомляє на своїй сторінці в Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

туалет

Крім того, за даними відомства, відновідно до норм, вбиральні повинні бути розділені на жіночі та чоловічі. Також обов'язково в туалеті має біти кабіна для людей з обмеженими можлмивостями, наприклад для осіб, які пересуваються на інвалідних візках.

Нові ДБН будуть поширюватися на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель і окремих приміщень роздрібної торгівлі (ринків, магазинів) за винятком приміщень оптової торгівлі, автосалонів, магазинів автозапчастин, зброї, складів будматеріалів, виробничих фірм і магазинів тимчасового функціонування.

Нагадаємо, популярний супермаркет підсунув українцям справжню гидоту.

Як повідомляв портал Знай.ua, розлючені українці відправили очільника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в "туалет вагона з тарганами".

Також Знай.ua писав про те, що українці власними силами відремонтували дорогу в селі, яка не бачила ремонту 30років. українці довели, що для цього не потрібні мільйони та купу часу.