Український військовий, громадський і політичний діяч Семен Семенченко розповів про те, як останнім часом багато накинулися на призначення Руслана Хомчака начальником Генерального штабу.

Семенченко розклав по поличках, чому вважає Хомчака гідним цієї посади.

"На відступі з Іловайська мене не було і я не міг бачити, що саме там відбувалося. Тому з роликом Шапошникова - це не до мене" -написав Семен.

Далі він пояснює, що Хомчак чомусь влаштовував всіх на протязі довгих років як начальника штабу сухопутних військ, першого заступника командувача сухопутних військ, командувача АТО і генерального інспектора міністерства оборони. А як начальник Генерального штабу, то відразу з'явилися питання.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Семен Семенченко
Семен Семенченко

Також він навів аргументи і на рахунок того, що Руслан закінчив вищий навчальний заклад в Росії:
"Порохолюбам, які кричать що Хомчак закінчив московське вище командне училище i це зрада. А випускник Ленінградського вищого командного училища Муженко вас влаштовував усі ці роки"

Віктор Муженко
Віктор Муженко

Розлетілися в пух і прах звинувачення, які стосувалися і злочинних наказів Хомчака:
"Про «бійців Торнадо», які звинуватили Хомчака в «віддачі злочинних наказів під Иловайском». «Торнадо» не було під Иловайском. Був «Шахтарськ». Але «Шахтарськ» не брав участь у другому, успішний штурм. Я штурмом командував особисто. Напевно я вірю своїм очам? І Шахтарськ не виходив «зеленим коридором». Його там просто не було. І про «злочинні накази бійцям». Генерал-лейтенант, командувач сектором, не віддавав команди бійцям, він віддавав їх командирам підрозділів... Про невідомих мені людей у ​​військовій формі, які розповідають що «оточення сталося тому що Хомчак начебто зняв блокпости навколо Іловайська». Це не так. Ніякі блокпости не допомогли б проти кількох батальйонно тактичних груп росіян. Оточення сталося через те, що протягом двох днів після вторгнення російських військ начальником Генштабу Муженко і міністром оборони Гелетеєм не робилося ніяких дій і не віддавалася команд. Ні на вихід, ні на відправку підкріплень. Вони були зайняті парадом."

Почитав той треш який влаштували боти і деякі обурені громадяни в постах і коментарях про призначення Руслана Хомчака...

Geplaatst door Семен Семенченко op Dinsdag 21 mei 2019

Семенченко переконаний, що серед усіх тих, хто в чомусь звинувачує Руслана Хомчака, дві третини навіть не були на війні і не розуміють, про що ведуть мову. Семен закликав усіх, хто в чомусь не згоден, не говорити нишком, а заявити йому про все в очі і піти до суду.

"Ну і останнє. Рекомендую начальнику Генерального штабу, головнокомандувачу збройними силами України Руслану Хомчаку не тільки відповісти на всі питання людей в інтерв'ю, але і сказати правду про те, хто конкретно був ініціатором Іловайскої операції, на кого посилалися всі високі чини, які телефонували і віддавали команди в серпні 2014 . Я свою правду сказав.
Ініціатор - Петро Олексійович Порошенко Відповідальний за проведення - Муженко Віктор Миколайович. Честь маю." - закінчив свою промову Семенченко.

Нагадаємо, що Зеленський звільнив Муженко і призначив нового главу Генштабу.

Як повідомлялося раніше, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.