До московського міського суду доправили ще дві четвірки наших військовополонених моряків, адвокати яких оскаржували подовження арешту до 24 липня та утримання у СІЗО "Лефортово".

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що до обіду суд виніс рішення відносно Володимира Терещенка,

До обіду суд виніс рішення щодо Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка, а по обіді - Дениса Гриценка, В’ячеслава Зинченка, Михайла Власюка та Андрія Драча.

Відзначається, що українці поводились мужньо, часто посміхались і ні на що не скаржились. При цьому через адвокатів вони передали вітання своїм ріднім, адже вони протягом останнього часу не отримують листів. Однак вітання вони передали у президенту Зеленському.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

"Хлопці передали привіт Зеленському, прямо так і сказали: "Передайте вітання Зеленському". Хлопці весь процес сміялися, бо там дійсно все це смішно, і ніби як у Зеленського є слоган, "якщо ми сміємося, ми не здаємося"", - передала адвокат Володимира Терещенка Анастасія Саморукова.

Варто відзначити, що засідання проводилось у закритому режимі, українські військові вкотре відмовились від дачі свідчень, пославшись на Женевську конвенцію про статус військовополонених. Рішення суду звісно було прогнозованим - утримання українській військових визнано таким, що відповідає російському законодавству. Їх залишили за ґратами.

"Без установки зверху будь-яких рішень у цій справі суд ухвалити не може. Вони самі підневільні люди. Жодної незалежності та неупередженості в цій справі немає", - запевняє адвокат Сергїя Попова Гаджі Алієв.

Крім того під час суду моряків підтримували прибулі дипломати країн ЄС, українські консули і небайдужі росіяни.

Нагадаємо, глава Адміністрації Президента України Андрій Богдан заявив, що команда слуги народу Володимира Зеленського посилає Російській Федерації сигнали про готовність йти на компроміс у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві помітили російських журналістів телеканалу "НТВ". Пропагандисти країни-агресора відкрито знімали свої сюжети.

Також "Знай.ua" писав, що на річницю арешту українського режисера і письменника Олега Сенцова ряд діячів культури провели акцію під назвою "Садіть квіти, а не людей”.