Державна установа "ПриватБанк" подала у суд на українського олігарха Ігоря Коломойського.

Про це йдеться на офіційному сайті суду Канцелярського суду штату Делавер, що у США. Саме туди позивається націоналізований банк.

Позов проти Коломойського подали 21 травня 2019 року. Наразі відсутня будь-яка інформація про терміни його розгляду.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Зазначимо, що Національний банк України й "ПриватБанк" виграли судову справу за позовами Нікопольського феросплавного заводу (НФЗ) і кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід, які вимагали через суд звільнити їх від зобов’язань на суми 2,6 млрд грн і 143 млн грн відповідно, по рефінансуванню, що НБУ видав "ПриватБанку".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

ПриватБанк
ПриватБанк

"14 травня 2019 року Велика Палата Верховного Суду поставила крапку у справах №№ 910/16 744/17, 910/16 979/17 за позовами майнових поручителів, пов’язаних з колишніми власниками ПриватБанку, за кредитами рефінансування, до НБУ та ПриватБанку про зобов’язання регулятора списати кошти з кореспондентських рахунків банку на погашення заборгованості за рефінансуванням та зобов’язання ПриватБанку погасити заборгованість перед НБУ, — повідомили юристи НБУ.

Водночас Тровелко Холдінгз Лімітед в якості відшкодування боргів "ПриватБанку" по рефінансуванню передало в іпотеку для НБУ нерухомість вартістю 143,3 млн грн.

Нагадаємо, Коломойський прилетів до Києва: компанію йому склав співвласник "95-го кварталу".

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський назвав головну причину повернення в Україну

Також Знай.ua писав, Коломойський шантажем домагається від Зеленського призначення люстрованого Богдана главою АП.