Міжнародний день зниклих дітей

Історія цього дня почалася з США, символ Дня – синя незабудка. В цей же день в 1979 році пропав школяр 6 років в Америці, який йшов додому, Евіан Пейтс. Його шукав весь світ і справа отримала широкий резонанс, але його так і не знайшли.

У цей день прийнято проводити просвітницькі заходи та акції, тематичні передачі на телебаченні та радіо. В Європі і Америці в великих торгових центрах ставлять інформаційні стенди з синьою незабудкою, батьки отримують брошури, дітям пояснюють, як потрібно поводитися з незнайомцями.

День рушника

У багатьох країнах цей день відзначають шанувальники творчості письменника Дугласа Адамса. Він у своїх творах багато разів пояснював, на скільки важливий рушник і що його можна використовувати по-різному. Весь день шанувальники носять з собою рушник і не розлучаються з ним. День з'явився в Британії в 2001 році через 3 дні після смерті письменника.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Всесвітній день щитовидної залози

Цей день відзначають у багатьох країнах, а заснували його у 2009 році. Ініціатором створення дня виступила Європейська тироїдна асоціація. За статистикою третина населення планети страждає від різних неполадок в роботі щитовидної залози. В цей день медики проводять конференції, акції, семінари та форуми, де обговорюють не тільки питання діагностики, але і лікування, а також профілактики цих захворювань.

Православні свята:

  • Священномученика Ермогена, патріарха Московського і всієї Русі чудотворця.
  • Седмиця 4-та після Великодня.

Єпіфанов день, Горобинівка

В цей день відзначається пам'ять Єпіфанія Кіпрського. А Горобинівка, тому що горобина була улюбленим деревом на Русі. Дівчата просили її вберегти будинок від пожежі і про те ж молилися і Епіфанію. Ще з однією рослиною пов'язано дуже багато повір'їв – з лататтям. Якщо вони з'являються, значить більше не буде заморозків. Ці водяні квіти назвали одолень-травою, так як вважалося, що латаття може здолати нечисту силу, недуги і приворожити людину.

Народні прикмети на 25 травня

Іменини в цей день

Герман, Денис, Євдокія, Іван, Петро, Семен, Федір, Пилип

Також в цей день:

  • День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження України
  • Свято полуниці в Німеччині
  • День клоуна в Перу
  • День Африки. Тиждень солідарності з народами несамоврядних територій
  • День нації в Аргентині — річниця першого незалежного уряду

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.