Православна церква в цей день вшановує пам'ять святителя Єпіфанія Кіпрського, єпископа. Інші назви свята: «Горобинівка», «Червоний каптан», «Єпіфан». Назву «Горобинівка» день отримав на честь одного з найбільш шанованих і улюблених дерев на Русі – горобини. Горобина в народі вважалася захисницею від вогню і пожеж.

Тому підійдіть сьогодні до горобині, роблять це тільки дівчата, попросіть її вберегти від пожежі, можете ще їй заспівати або станцювати. Про те ж слід помолитися і святому Єпіфанію. Про те, чи багато пожеж чи ні, можете подивитися по ранковому сонцю, якщо воно червоне, то пожеж буде багато.

Народні прикмети на 25 травня

Горобина вважається деревом, яке володіє чарівною силою, може захистити не тільки від пожежі, але і від блискавки, посухи та інших нещасть. Тому слід посадити її недалеко від свого будинку. Ще вона захищає від пристріту.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Існує повір'я, пов'язане і з іншою рослиною. Це латаття. Вважається, що якщо вони вже з'явилися, значить заморозків більше не буде. Також існує легенда, що в латаття обертаються русалки. Тому їх потрібно не зрізати, а зривати різко і в певний час, а перед цим вимовити ласкаві слова і закрити вуха. Латаття, згідно з повір'ям, допомагають подолати недуги і нечисту силу, у них навіть є приворотні властивості. А білі краще додому не приносити, інакше загинуть тварини.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.