У Православній церкві України заборонили архієреям і клірикам балотуватися у народні депутати і обіймати посади у місцевих органах влади.

Відповідне рішення було ухвалено під час Синоду, повідомляє прес-служба ПЦУ.

Наразі вже відомо, що священний синод заборонив представникам ПЦУ висувати свої кандидатури для обрання до парламенту чи на посади місцевого самоврядування, які передбачають прийняття на постійну роботу.

При цьому на цьому ж засіданні було дозволено у виключних випадках і з благословення церкви балотуватись у депутати місцевих рад. Проте не уточнюється, які можуть бути "виключні випадки" та умови.

Митрополит ПЦУ Епіфаній
Митрополит ПЦУ Епіфаній

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто нагадати, що почесний патріарх ПЦУ Філарет на синоді не підтримав Епіфанія, як предстоятеля церкви митрополиту Київського і всієї України. За словами баженнійшого, всі інші учасники синоду одностайно проголосували за висловлення підтримки йому як предстоятелю.

"Святіший патріарх Філарет засвідчив: те, що він оприлюднив, він засвідчив і на засіданні Священного синоду, тобто що існує Київський патріархат, хоча всі ми намагалися довести, переконати, що зараз юридично і фактично вже немає Української православної церкви Київського патріархату", – сказав Епіфаній.

Нагадаємо, у п'ятницю, 24 у Києві з самого ранку проходить засідання Священного Синода Православної Церкви України. Засідання проходить у будинку Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який розташований на території Софії Київської.

Як повідомляв "Знай.ua", почесний патріарх Філарет розповів, що якщо б українські церкви заздалегідь знали зміст томосу, то вони б на нього не погодилися. За словами патріарха, томос ставить ПЦУ "майже в таку ж залежність, в якій знаходиться УПЦ МП від Москви".

Також "Знай.ua" писав, що прийшов час цікавих питань й не менш цікавих відповідей. Серед українців провели опитування, щоб розібратися, хто є найкращим керівником української церкви. Так, більше 36% опитаних українців вважають, що обраний главою Православної церкви митрополит Епіфаній є найкращою кандидатурою на цю посаду.