Новоспечений начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що ситуація на Донбасі загрозлива.

Про це він розповів у інтерв’ю для УНІАН.

За словами нового очільника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака ситуація на Донбасі доволі небезпечна через те, що українська армія протистоїть Росії. При цьому він додав, що загроза прямого вторгнення постійно зберігається.

Проте він тут же додав, що вторгнення російських військ не відбудеться раптово.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Питання, коли вона може бути? Я думаю, що завтра прямого вторгнення не буде. Тому що для будь-якого вторгнення повинна бути мета. Якщо мети немає, то просто йти вбивати ніхто не буде", – розповів Хомчак.

Крім того генерал розповів, що ситуація на Донбасі кожного дня напружена і непроста. Тому українська армія повинна бути готова до всього, що може так чи інакше загрожувати країні.

Варто нагадати, що голова Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак переконаний, що командувач силами спеціальних операцій Ігор Луньов не здійснив демаршу тим, що не віддав честь новообраному президенту Володимиру Зеленському після його інавгурації.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявляє, що виключно військовий варіант захоплення Донбасу не розглядається. На запитання, чи є військовий варіант розв’язання конфлікту на Донбасі, він відповів: "Суто військового варіанту я не бачу".

Як повідомляв "Знай.ua", у мережу злили документ від одного з генерал-майорів ЗСУ, який наказав провести опитування серед українських військових на тему "перемир'я" з бойовиками. За словами Бутусова, оперативне командування оцінило "документ".

Також "Знай.ua" писав, що новий глава Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак визначився з головними напрямки роботи української армії. Хомчак зазначив, що їх "потрібно з цієї ж хвилини почати виконувати". Глава Генштабу також має намір дотримуватися прав і обов'язків командирів, начальників відповідно до законодавства. Також забезпечити особисту зразковість командирів начальників усіх рівнів у виконанні службових обов'язків.