Полоненим українським морякам не дозволяють спілкуватися з рідними та психологічно тиснуть.

Про це розповіла Людмила Костюшина - мати одного із полонених моряків у коментарі виданню УНН.

Жінка зазначила, що українські військовополонені не скаржаться, але за весь час перебування у полоні лише 5 з них змогли поспілкуватися з рідними. Людмила Костюшина додала, що сама жодного разу не спілкувалася з сином.

"Щоб таких скарг — немає. Одне єдине, що немає листів. З дому листи не приходять, їм не дають спілкування, тиснуть психологічно. Тільки п'яти (морякам - ред.) дозволили телефонні дзвінки. За весь час вони змогли поспілкуватися зі своїми рідними тільки протягом п'яти-восьми хвилин. За всі ці півроку це був єдиний дзвінок. Мій син додому не дзвонив ще. Жодного разу за півроку не дали такої можливості", - розповіла Костишина.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також вона заявила, що на українських моряків психологічно тиснуть. Жінка розповіла про те, що у в'язниці особливий порядок щодо того, хто буде спілкуватися з близькими.

"Ми запитували, нам відповіли, що в "Лєфортово" особливий порядок і коли буде його черга, тоді він подзвонить", - повідомлять вона.

Варто зазначити, що у суботу, 25 травня, Міжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України та зобов'язав Росію негайно звільнити 3 українських військово-морських кораблів та 24 членів їхніх екіпажів. Українські військові перебувають в ув'язненні у Росії з листопада 2018 року.

Нагадаємо, що спливла гірка правда про провал українських захисників на Донбасі: на ворога з голими руками.

Як повідомляв Знай.uа, у російській столиці в Лефортовському райсуді, де полонених українських моряків наша делегація зустріла оплесками, триває засідання, на якому розглядається питання про продовження запобіжного заходу морякам.

Також раніше портал Знай.uа писав, що українським полоненим морякам в Москві продовжили арешт, перші деталі: відео із зали суду.