Екс-ватажок терористів "Донецької народної республіки" Ігор Гіркін (Стрєлков) зізнався, що видавав накази про страту без слідства та суду. Стрєлков розповів про "невідому війну" на Донбасі, воєнні будні , військовому будівництві збройних сил "ДНР", відступ зі Слов'янська та упущену Росією стратегічну ініціативу в українських подіях.

В інтерв'ю телеканалу "ГлавТема Народ" Стрєлков повідомив, що військовий трибунал складався із командирів. Коли почалися активні бойові дії, їх не можна було витягувати з позицій.

"Були, звичайно, мої накази про страти", – зазначив він

Як розповів екс-ватажок бойовиків, таких наказів він підписав декілька - "за серйозні злочини".

Ігор Гиркин (Стрєлков)
Ігор Гиркин (Стрєлков)

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я вважаю, що вони правильно були проведені", – підкреслив Гіркін. При цьому він додав, що жодного "масового терору" в псевдореспубліці не було.

"Було знищено кількох українських шпигунів, диверсантів і кілька злочинців, які скоїли жорстокі військові злочини, зі складу ополченців", – сказав терорист.

Стрєлков розповів також деталі, яким чином бойовики облаштували свої позиції, щоб вбивати ворогів у "невідомій війні" на Донбасі.

Ігор "Стрєлков-Гіркін"
Ігор "Стрєлков-Гіркін"

Військових трибуналів, за словами Гіркіна, не було з 1941 року. На питання ведучого про чутки щодо двох розстріляних чоловік у травні, бойовик сказав: "У травні-червні було розстріляно чотири людини. І це не чутки, це правда. Я офіційно віддавав накази. Були розстріляні командир роти і командир взводу - обидва із Одеської області з-під Ізмаїла", - відверто зізнався Гіркін про рішення страчувати людей.

Ватажок зазначив, що ситуація була критичною, командир роти почав курити траву і діяти під кайфом, його на цьому спіймали.

Нагадаємо, звірства оскаженілого бойовика потрапили на відео: "здохни, мерзото".

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські військові окреслили ситуацію на території тимчасово окупованого Донбасу за останні декілька місяців.

Також Знай.ua писав про те, що 30 березня російські окупанти не менше 6 разів обстріляли позиції українських воїнів.