Дощі та грози не відступають з території України. Синоптики прогнозують, що сильні опади очікуються протягом наступного тижня.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

"На Лівобережжі вдень і місцями в західних областях короткочасні дощі, грози, на решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 10-15°, вдень 20-25°", - йдеться у повідомленні синоптиків.

Синоптики зазначають, що вітер буде західний з переходом на південний, 5-10 м/с. Температура вночі сягатиме 13-18°.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У понеділок, 27 травня, в західних областях України температура повітря становитиме 8-13°; вдень буде 24-29°. 27-28 травня теж очікується мінлива хмарність. Однак короткочасні дощі можливі лише в північних та центральних областях.

Також синоптики попереджають, що у Карпатах пройдуть сильні дощі. На західній території України можливі грози.

У середу, 29 травня, у західних областях також очікуються грозові дощі, вдень місцями значні. 30 травня місцями невеликий дощ; температура вночі 11-16°, вдень 29 травня 20-25°, 30 травня 17-22°. На решті території переважно без опадів, лише вдень 30 травня у північних та центральних областях місцями короткочасний дощ, гроза. Температура повітря вночі буде 12-17°, вдень - 24-29°, у центральних та східних областях до 31°.

Нагадаємо, що через кліматичні зміни спекотна погода в Україні починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня.

Як повідомляв портал Знай.uа, у травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур.

Також Знай.uа писав, що стихія зіпсує українцям останні травневі вихідні: жодних пікніків та шашликів.