Українські громадяни відтепер мають можливість відновити свої втрачені або вкрадені водійські права всього за півгодини. Відповідну заяву зробив керівник Сервісних центрів МВС Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначає, що українці можуть відновити посвідчення в будь-якому з відділень центрів. Так, для цього потрібно приблизно півгодини вільного часу, паспорт, ідентифікаційних код і медична довідка.

Так, співробітники Сервісного центру вже на місці роблять фотографію на документ і перевіряють інформацію щодо іспиту на отримання прав. На даний момент вона вже вся представлена в електронному вигляді.

Крім того, водії мають можливість не стояти в черзі і відразу зареєструватися онлайн на певний час.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Окремо зазначається, що в разі, якщо водійські права вкрали, а не втратили, потрібно звернутися в поліцію і написав заяву про крадіжку.

Раніше повідомлялося, що восени українських водіїв знову чекають зміни, нові штрафи за порушення правил дорожнього руху.

З 27 вересня за перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год водій буде зобов'язаний заплатити штраф до 3,4 тисячі гривень. Раніше за подібне правопорушення потрібно було заплатити 510 гривень.

Якщо водій став винуватцем ДТП і зник з місця злочину - штраф від 255 гривень до 3,4 тисяч гривень, крім того, передбачається позбавлення прав строком до 6-ти місяців. За керування автомобілем без водійського посвідчення загрожує штраф у сумі 20,4 тисячі гривень, а повторне порушення водій заплатить удвічі більше.

Нагадаємо, як правильно оформити водійське посвідчення.

Як повідомляв Знай. ua, за що каратиме водіїв новий закон.

Також Знай. ua писав, що українським водіям представили нову онлайн-послугу.