Кримська активістка з Ялти Олена Гукова стала однією з засновниць громадського об'єднання "Ялтинський Громадський Актив". Вона допомагає кримчан боротися за свої права, а також пише звернення і скарги з проблемних питань.

Про це вона розповіла в інтерв'ю для Крим.Реалії.

"Проживаючи в Ялті з 2009 року, всі ці 10 років я займалася громадською роботою: спочатку у "Громадянський комітет Великої Ялти" під керівництвом Григорія Тараненко, а після приєднання Криму до Росії створила громадську організацію "Народний контроль" (прошу не плутати з провладним "Громадським комітетом народного контролю"). В минулому році ми створили "Ялтинський Громадський Актив", щоб об'єднати розрізнених активістів та діяти спільно", - пояснює вона.

Вона вважає, що її головне завдання – боротьба з "злодійською владою". Олена Гукова зазначає, що життєвий рівень кримчан при російській владі став здатний гірше.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Соціально-економічне становище народу в Криму стало набагато гірше, ніж було при Україні, але, схоже, це владу абсолютно не хвилює", - зазначає вона.

Активістка пояснює, що регулярно стикається з протидією з боку російської влади в Криму. Так, 20 травня 2019 року Олена пішла подавати позовну заяву в Ялтинський міський суд по проблемі, яка була пов'язана з громадським транспортом, однак у неї відмовилися приймати заяву навіть після того, як вона виправила всі зауваження до позову, озвучені судовим клерком.

Крім того, що заява так і не прийняли, на активістку судовий пристав писав протокол адміністративного правопорушення і там зазначив, що активістка відмовлялася йому підкоритися.

Нагадаємо, у Криму люди вийшли на вулиці проти Путіна.

Як повідомляв Знай. ua, астролог розповів долю Кримського мосту.

Також Знай. ua писав, що кримські активісти залишили зухвале послання ФСБ на плечі у Путіна.