У п'ятницю, 24 травня, на Закарпатті, в Мукачівському суді оголосили вирок 15-річному підсудному Василю Т. з села Нижня Апша. Його звинувачують у жорстокій розправі над однолітком.

Василя Т. засудили до 3,5 років позбавлення волі. На судове засідання приїхали жителі Нижньої Апши, щоб підтримати батьків убитого хлопчика і вони обурилися настільки м'яким покаранням за злочин.

"Це занадто м'який вирок за жорстоке вбивство, навіть якщо взяти до уваги, що обвинувачений — підліток", - повідомила прес-секретар прокуратури Закарпатської області Марина Безега.

Так, адвокати обвинуваченого домоглися того, щоб його відправили на психіатричну експертизу. Фахівці спостерігали за підлітком протягом місяця і прийшли до висновку, що він не агресивний. Так, спираючись на висновки психіатрів, слідство замінило статтю Кримінального Кодексу України з "Умисного вбивства" на більш м'яку "Вбивство в стані душевного хвилювання".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За новою статті випливає, що підсудний на момент скоєння вбивства був не в змозі контролювати себе. Так, максимальне покарання за новою статтею становить для неповнолітніх всього 4 роки.

Раніше на Закарпатті разьяренные несправедливим рішенням суда щодо жорстокого вбивства люди заблокували автошляхи Мукачево-Рогатин в селі Нижня Апша.

Журналісти відзначають, що люди палять шини і вимагають взяти під варту вбивцю-односельця, жителі села перекрили дорогу з-за обурливе рішення суду щодо малолітнього вбивці, який зарізав свого 15-річного товариша.

Нагадаємо, на Закарпатті влаштували криваві розбірки.

Як повідомляв Знай. ua, розлючені люди повстали проти вбивці-односельця, гряде самосуд.

Також Знай. ua писав, що на Закарпатті нещадний суд Лінча.