В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям про небезпеки, які підстерігають їх у містах. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Коли ми чуємо "здорове місто", то в першу чергу на згадку приходять парки, велосипедні доріжки, чисті повітря і вода. Але здоров'я це не лише про тіло, а й про психіку. Місто дуже сильно впливає на наш психічний стан. Воно може погіршувати його, посилюючи тривожність, почуття самотності та безпорадності, так і сприяти психічному здоров'ю. Для цього місто має сприяти взаємодії і діяльності людей, бути безбар'єрним і зеленим." - пояснила Супрун.

Коли ми чуємо “здорове місто”, то передусім на думку спадають парки, велосипедні доріжки, чисті повітря та вода. Але...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 26 mei 2019

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Супрун зазначила і кілька шляхів для збереження психологічного здоров'я в міських джунглях. По-перше, не можна ізолюватися від соціуму, так як наш організм сприймає це, як фізичний біль.

"Громадський простір, який дозволяє спілкуватися, знайомитися, відчувати себе в безпеці, займатися спортом або танцювати під відкритим небом, сприяє психічному здоров'ю городян.".

українці
українці

Супрун стверджує, що навіть можна вийти з колонкою в парк і потанцювати з друзями.

"Така активність - це дія, соціальна взаємодія та профілактика нейродегенервативних хвороб. Окупуйте вулиці!"

По-друге, Супрун стверджує, що в місті не повинно бути бар'єрів.

"Внаслідок бар'єрності наших міст багато людей стають ізольованими або повинні відчайдушно долати перешкоди кожен день. Уявіть, що можуть відчувати, стоячи перед підземним переходом, батько чи мати з коляскою, людина похилого віку, яка може впасти і зламати шийку стегна, ветеран, поки чекає протез ноги і пересувається на милицях.".

У зв'язку з цим Супрун закликала відмовитися від підземних і надземних переходів:
"По можливості, відходити від антисоціальних підземних переходів і сходів, і облаштовувати наземні переходи, пандуси і зручний громадський транспорт."

Українці з особливими потребами
Українці з особливими потребами

І останнім фатор збереження психологічного здоров'я є наявність зелених насаджень у місті.

"Зелені насадження у всьому світі - це ознака елітності району і запорука кращого здоров'я мешканців."

Нагадаємо, доктор Комаровський дав поради батькам, чиї діти страждають від алергії на тварин.

Як повідомлялось раніше, Супрун поділилася власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками.

Також, Уляна Супрун порадила українцям більше голодувати.