Українцям детально розповіли про механізм призначення субсидій на неопалювальний сезон та кому з громадян потрібно повторно звернутися з заявами для отримання пільг на опалту за комплслуги.

У травні українцям автоматично перерахували сусбидії на наступний період. проте так пощастило не всім.

Кому потрібно подати нову заяву та декларацію?

Субсидія по закінчення опалювального періоду розраховується окремо на неопалювальний (з 1 травня по 30 вересня) та на опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Після закінчення строку отримання субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії тим громадянам, які не мали заборгованості. В іншому ж випадку слід звертатися повторно за пільгами.

Кому ще слід звернутися до служби соцзахисту:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • Громадянам, у яких відбулися зміни в складі родини чи, наприклад, якщо хтось із членів сім'ї виписався.
  • У разі наявності в осіб, з урахуванням яких призначено субсидію, членів сім’ї (чоловіка/дружини, неповнолітніх дітей), які зареєстровані за іншою адресою;
  • Особам, які орендують житло та бажають отримати субсидію для опалти комуналки.
  • Внутрішньо-переміщеним особам.

Що робити тим субсидіантам, які мають борги за комуналку?

Щоб повторно отримати пільги, не має бути боргів, які перевижують терміни оплати в понад місяць або на суму в 340 гривень.

За умови документального підтвердження протягом двох місяців сплати заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку неопалювального (опалювального) сезону.

До того ж, якщо громадяни отримували субсидію "живими грошима" в натупному сезоні їм можуть призначити пільги в безготівковій формі.

Нагадаємо, українцям розповіли, коли нарешті знизяться тарифи на комуналку.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії безробітним, боржникам і орендарям.

Також Знай.ua писав про те, що пенсію підвищать двічі: хто і скільки отримає в цьому році.