У Верховній Раді збираються добряче посилити покарання для автопорушників. Зокрема, у вівторок, 4 червня, народні депутати можуть збільшити штрафи за їзду без паска безпеки в 10 разів. А також зроблять крок для захисту пільгових категорій українців, яким передбачено безкоштовний проїзд.

Проектом закону № 10131 пропонується збільшити штрафи за ці порушення в 10 разів – до 510 грн. Так депутати розраховують зменшити смертність і травматизм на дорогах.

У минулому році аналогічний законопроект № 8492 не отримав достатньо голосів депутатів у другому читанні. Тоді нардепи пропонували збільшити штрафи в 17 разів – до 867 грн.

штрафи для водіїв
штрафи для водіїв

Проект закону пропонує нововведення - збільшити штраф до 510 гривень. При цьому рішення про посилення відповідальності, за інформацією соціологів, підтримують 66% українців.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Використання ременів безпеки є найдієвішим засобом захисту водіїв і пасажирів під час ДТП. Застебнуті ремені зменшують ризик контакту тіла з деталями автомобіля в разі зіткнення, утримують людину від викидання з автомобіля і небезпечних переміщень усередині авто", - сказано у пояснювальній записці.

Цікаво, що під час кампанії "За безпечні дороги" у 2017 році активісти підрахували покарання за непристебнутий ремінь безпеки в країнах Європи. З'ясувалося, в Україні сума штрафу мінімальна. Так, у Білорусі штраф становить 10 євро (~300 гривень), у Молдові — 15 євро (~450 гривень), у Польщі — 23 євро (~700 гривень), у Румунії — 32 євро (~950 гривень), у Словаччині — 60 євро (~1800 гривень).

Нагадаємо, українцям пояснили, які соцвиплати на дітей передбачено на 2019 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як отримати подвійну пенсію та хто на неї може претендувати.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.