У середу, 4 грудня в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася страшна пожежа, в результаті якої загинула одна студентка і десятки людей постраждали.

На наступний день президент Володимир Зеленський звернувся до Кабміну та місцевої влади всіх міст з двома вимогами.

Так, у своєму Facebook Зеленський дав завдання до 10 січня перевірити всі будівлі, в яких бувають великі скупчення людей на предмет протипожежної та техногенної безпеки. Серед них: дитячі сади, школи, коледжі та університети. Також повинні перевірити гуртожитки, лікарні, державні об'єкти критичної і транспортної інфраструктури.

Пожежа в одеському коледжі, Думська
Пожежа в одеському коледжі, Думська

Президент зазначив, що органи влади повинні перевірити всіх посадових осіб, які представляють висновок про стан пожежної безпеки того або іншого об'єкта на предмет недбалості.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він попросив "жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної або техногенної безпеки", домагатися їх повного усунення та притягати до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення.

Також президент запропонував перевірити стан і наявність матеріально-технічних і транспортних ресурсів рятувальних підрозділів, щоб удосконалити та оновити технічне оснащення.

пожежа в Одесі, фото: Думська
пожежа в Одесі, фото: Думська

За його словами, бізнесмени, які володіють ТРЦ, кінотеатрами, ресторанами і готелями, повинні бути соціально відповідальними та забезпечити пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок.

"Давайте будемо відповідальними і вивчимо нарешті отримані страшні уроки заради збереження найціннішого – життя українських громадян", - підсумував Зеленський.

Дав завдання Кабінету Міністрів спільно з органами місцевої влади у місячний термін: ✅ провести детальну та всебічну...

Geplaatst door Володимир Зеленський op Donderdag 5 december 2019

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що в даний час у результаті пожежі загинула 16-річна студентка Ксенія Бабенко.

Як повідомляв портал Знай.uа, поліцейські озвучили несподівану причину пожежі в одеському коледжі.

Також портал Знай.uа писав, що під час пожежі в одеському коледжі не було ніяких сигналів про тривогу.