Ні для кого не секрет, що День Студента і День Тетяни святкують в один день - 25 січня. Так, уже історично повелося, що свято День студента має дві дати святкування, одна з них -17 листопада, а друга як ми вже сказали 25 січня. У цьому 2020 році Тетянин день і День Студента перепадають на суботу, на вихідний день, що порадує всіх винуватців торжества, адже, на наступний день їм не потрібно буде так само вставати і бігти на пари. У матеріалі ми детально розповімо про те, чому саме

свята Тетяна є покровителькою студентів і, власне, чому День студента прийнято святкувати 25 січня, і чим ще знаменна ця дата в 2020 році.

Тетянин день трохи історії свята

Церковна історія говорить нам про те, що в православ'ї була така дівчина, ім'я якої Свята Тетяна. Свою заслужену славу вона отримала свою непохитну віру, а також за віддане служіння Господу. Так, її як і багатьох намагалися схилити в бік язичництва за допомогою умовлянь і навіть погроз, але віра дівчини була настільки міцна, що вона не боялася ніяких наслідків і до останнього була вірна християнству і вірі в Бога. Свято стало відзначатися саме 25 січня (за новим стилем), з тієї причини, що саме в цей день в 226 році її стратили.

Через деякий час вже в XVIII Тетянин день стали називати ще й святом студентів. Так в 1755 році в день пам'яті святого був заснований Московський університет, біля якого побудували прибудинкову церква її імені. З давніх-давен ім'я «Татіана» в перекладі з грецького означає «упорядниця».

Історія свята - день Тетяни
Тетянин день трохи історії свята, classpic
Тетянин день історія свята

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Засновником університету генерал - ад'ютант Іван Шувалов, повідомляв, що його мати також звали Тетяною і свій день народження вона якраз відзначала 25 січня. З цього часу дуже часто студенти відвідували прибудинкової храм, щоб помолитися святій Тетяні про заступництво і допомогу, і дуже швидко ця традиція поширилася всюди. І сьогодні нерідко студенти вдаються до молитов для успішного навчання та легкої здачі іспитів.

Тривалий час це свято відзначали тільки в Москві і це було прийнято робити дуже масштабно і пишно. Очевидці, згадують, що святкування Тетяниного дня було для Москви було неймовірною подією, тому його намагалися зробити незабутнім і пам'ятним хоч і відзначали щороку. Святкування було поділено на дві частини: перша - це була нетривала офіційна церемонія, яка проходила в будівлі Московського університету, супроводжувалася при цьому гучним народним гулянням.

Призначення Дня Студента на 25 січня

Після указу Миколи I, було отримано розпорядження про святкування не День відкриття університету, а підписання акту про його заснування. Після цього, можна сказати по волі ченця і виник відомий все і нині студентське свято - День студентів. Природно, це свято за такий тривалий час свого існування здобуло ряд традицій і ритуалів, які кожен студент повинен був дотримуватися. Хоч історія виникнення свята сягає в далеке минуле, але все ж все традиції цього дня актуальні і зараз. Зараз, як і раніше все хто має відношення до студентства, вважають за краще влаштовувати гучні гуляння в цей день, для того щоб провести це свято в галасливій компанії, не думаючи про буденні турботи.

І так, коли ж дня Тетяни в 2020 році - цей день випадає на суботу, а в цьому році ще й збігається з Китайським Новим роком. Так що день перенасичений святами як ніколи, їх уже не два, а три випало на один день. Варто нагадати, що в Україні прийнято відзначати ще один день студента восени, а саме 17 листопада, в цей день він міжнародний. Міжнародний день студента так само відзначається з пристойним розмахом, в цей день всі учні вузів організовують гучні зустрічі в колі однолітків, цей день запам'ятовується всім учасника надовго.

Привітання з днем Студента
День Студента, kleo
День Студента

Прикольні поздоровлення до Дня Тетяни

Звичайно ж кожна людина, намагається якомога пам'ятним привітати своїх знайомих, які мають чудово ім'я Тетяна. Нижче пропонуємо кілька ідей таких привітань:

Татьяна, милая Татьяна!

Тебя я обожаю,

И от всей души желаю:

Мира, света и добра, тебе всегда-всегда!

Милая женственная дама, - Татьяна,

Сдается, что она вовсе без изъяна!

Ей мы желаем - мира, гармонии и достатка

Чтобы яркие события впитала она в себя без остатка!

Эх Татьяна...Вы такая девица –

Что на вас и хочется и нужно молиться

Мила, добра, отзывчива, активна

Эх, Таня, Танечка... Как же ты коммуникативна!

День Тетяни - привітання
Привітання до Дня Тетяни,davno
Привітання до Дня Тетяни ї

Моё поздравление тебе родная Татьяна

Я так хочу, чтобы ты всегда улыбалась

Чтобы твоё сердце горя не знало

Чтобы все беды твой дом обминали

Будь счастлива, родная Татьяна

Пусть удача и мир поселяться рядом!

Поздоровлення коханій дружині в день Тетяни

Кожен чоловік хоче якомога оригінальніше і цікавіше привітати улюблену дружину, а якщо вона ще є володаркою шикарного імені - Тетяна, то не обійтися без теплих слів в привітанні. Нижче в статті запропоновано кілька ідей привітання улюблених дружин з Днем Тетяни, напевно кожен знайде в ній що - небудь підходяще саме для своєї коханої жінки. Так як теплі і щирі слова на адресу своєї коханої дружини не тільки доповнять ваш подарунок, а дозволять підкреслити вашу любов і визнання до цієї людини, а вона безсумнівно це оцінить.

Любимая моя жена,

Ты совершенна, ты нежна –

Я с днем Татьяны поздравляю,

И счастья лишь тебе желаю.

Пусть доброта твоя всегда,

На эти долгие года,

В семье присутствует сейчас

И дальше согревает нас.

Я счастлив без сомнения,

Что моей женою ты стала

Сколько бы лет не прошло с того события

Я всегда радо бегу в твои объятия

Я так счастлив с тобой,

Что этой благодати не сосчитать!

И в этот по истине твой день,

Я осмелюсь тебе пожелать –

Будь такой же родной и нежной

Словно солнечный лучик будь безмятежной

Красивой, желанной, такой доброй и долгожданной!

***

Тебя, любимая жена,

Великолепная Татьяна,

Сегодня поздравляю я,

Желаю не познать обмана,

Пускай во всем тебе везет,

Любовь дорогу согревает,

По жизни счастье поведет,

Твой милый взгляд не угасает!

Поздоровлення в прозі

На сьогоднішній день багато людей відзначають день Тетяни, а якщо в сім'ї або серед близьких знайомих є дівчина з таким ім'ям, то було б до речі адресувати їй в цей день приємні вітальні рядки з побажаннями. Кожній людині приємно, коли йому адресують приємні рядки, а якщо при цьому підкреслюється повага до його імені, то такі рядки напевно залишаться в пам'яті надовго, як із привітаннями, так і того до кого вони були адресовані. Нижче в статті кілька ідей таких привітань в прозі:

Дорогая Танечка, от всей души поздравляю тебя с праздником! В этот зимний Татьянин день на душе пускай будет тепло, всегда спокойно и уютно. Пусть все твои мечты сбываются, а любовь, удача и хорошее настроение никогда не покидают.

***

Танечка, я поздравляю тебя с твоим праздником. Ты так нежна и красива, тебе одарили прекрасным именем — Татьяна. От всей души желаю, чтобы в жизни у тебя все складывалось как нельзя лучше, пусть твоя красота, обаяние и доброта всегда радуют окружающих. А твои чудесные глаза всегда будут наполнены счастьем и слезы в них появляются только от бури положительных эмоций.

***

Приятное имя Татьяна! И гордость, и изящество в нем! Сколько я знаю Татьян, но все они уникальны и по-своему хороши. Но конкретно вам дорогая, мне хочется пожелать – встречать каждый новый день с улыбкой и благодарностью к господу, что он дал возможность встретить ещё один рассвет. Как часто бывает так, что в бытовой суете мы не замечаем чудес и воспринимаем их как должное. Но это Татьянушка не о вас, вы умеете наслаждаться каждым мгновением жизни. Этому мы в вас и восхищаемся! И желаем, чтобы и далее вы нас и себя так радовали!

***

Очарование и тонкость души...Это всё вы Татьяна! Хотя так, в двух словах о вас и не расскажешь, ведь в вас столько хороших качеств, что действительно можно написать поему! Но, чтобы вас привселюдно не перехваливать я просто скажу вам спасибо! Большое вам спасибо Татьяна за то, что вы есть в этой жизни! Такая вот простая и в то же время загадочная, с таким строгим, но справедливым взглядом. И, конечно же спасибо вам за тепло и улыбку, которые вы дарите нам всем и своим близким. Какой бы день не был на календаре, хочется, чтобы вы всегда улыбались, и судьба одаривала вас нужными и ценными подарками!

Поздравляем очаровательную женщину — обладательницу прекрасного имени Татьяна. Дорогая наша Танечка, хотим пожелать: чтобы каждый твой новый день наполнялся искрами счастья, блеском благополучия, сверканием любви и постоянством добра и мира. Желаем всегда быть таким искренним и внимательным человеком, пусть твоя заботливая душа никогда не знает горя и печали. С личным праздником тебя - с Татьяниным днем!

***

Пусть все Татьяны в этот день будут как никогда прекрасны и счастливы. Пусть все люди, которые встретятся на вашем пути наполняют вас теплом, добротой и уверенностью в собственные силы. Не забывайте, что вы прекрасны и очаровательны, вами многие восхищаются и хотят быть на вас похожими. Искренне желаем, чтобы так было всю вашу жизнь. С праздником вас Танечки!

Смішні й жартівливі привітання в смс на День Студента

Україна з року в рік святкує день студента, намагаючись приурочити до цього дня що-небудь нове і оригінальне, влаштовуються гучні гуляння з концертами, де молодь може добряче відпочити. Вітати одне одного студенти вважають за краще короткими, поздоровленнями, такі веселі жарти у віршах представлені нижче, які, безсумнівно, сподобаються кожному студенту:

Я с днем студента поздравляю,

Чего студенту пожелать?

Прекрасно жить, проблем не зная

И сессии легко сдавать!

Проблем совсем не знать в учебе,

Веселье льется через край!

Не будет места грусти, злобе,

Похожа будет жизнь на рай.

Корткі привітання з Днем Студенту
Привітання смс на День Студента,classpic
Привітання в смс на День Студента

Время лекций, семинаров,

Время сна на первых парах,

Время дружбы и любви,

Время денег на мили,

Время шумных вечеринок

Дней веселых и счастливых!

Посиделок до утра!

Это – студенчества пора.

Живи эти годы счастливо,

Ярко, радостно, красиво!

Поздоровлення в прозі до Дня Студента

День студента традиційно відзначають 25 числа цього місяця, для сучасної молоді важливі веселі привітання в прозі, так як вона може набагато краще передати атмосферу свята. Безсумнівно дуже важливо, який подарунок ви збираєтеся вручити студенту на його особисте свято, але так само важливо, які слова привітання при цьому ви скажіть. Так як вдало підібране привітання може запам'ятається набагато на довше ніж подарунок на пошуки якого ви вбили не один день. Далі пропонуємо ідеї вітань у прозі до свята, безсумнівно знайдуться рядки, щоб прикольно привітати всіх своїх знайомих учнів вузів.

Студенчество — воистину лучший период жизни. Искренне желаем вам насладится этим периодом в жизни, так как он действительно неповторим. Пусть учеба дается легко, экзамены сдаются быстро, а свободного времени будет все больше. Пусть весь ваш энтузиазм и интерес ко всему новому найдет свое русло и поможет вам, устроится в жизни. Сейчас жизнь открывает перед вами море дверей и огромные возможности, так дерзайте и не упустите свой шанс добиться огромных успехов в выбранном вами деле. Студенческие годы очень быстро пролетят, так пусть они оставят в вашей памяти самые великолепные воспоминания. С праздником вас дорогие наши студенты!

Привітанні в прозі до дня Студенту
Поздоровлення в прозі, ladiesvenue
Поздоровлення в прозі

Поздравляю с Днем студента и хочу пожелать верить в себя и стремиться к мечте, никогда не отказывайтесь от своей мечты, какой бы невоплотимой она не казалась, наполняйтесь новыми знаниями, со временем они помогут вам, состоятся в жизни. Но погрузившись в учебу не забывайте об отдыхе, посвятите себя интересным и веселым увлечениям, избавьтесь от лени и страха пере чем — то новым и неизведанным, вдохновляйтесь любовью и летите навстречу своему счастью.

***

Пусть каждый студент в этот день будет наполнен огромным рвением и энтузиазмом, которые позволят ему спланировать свою дальнейшую жизнь. Пусть все поставленные задачи как можно быстрее воплощаются в жизнь, а те кто окружают сейчас, сопровождали в течении всей жизни. С праздником вас дорогие наши студенты.

***

В этот праздничный день, хочется пожелать каждому студенты верить в свои силы, никогда не останавливаться на достигнутом и постоянно стремится к своей мече во что бы то ни стало. Период студенчества наполнен огромным позитивом, добром, искренними эмоциями и новыми открытиями. Сегодня мы от всей души хотим пожелать, чтобы эти эмоции сопровождали вас на протяжении всей жизни. Пусть друзья будут верными, а любовь искренней, никогда не забывайте те теплые моменты, которые с вами случились за период студенчества. С праздником вас дорогие студенты - с Днем Студента!

Если ты студент, то ты понимаешь, как быстротечно это время. Так что цени каждый новый день во время студенческой жизни, наполняйся знаниями и воплощай все мечты в жизнь. Пусть твой жизненный путь будет легок и в нем всегда появляются нужные и интересные люди. С Днем Студента!

У цій статті ми намагалися коротко розповісти про історію виникнення двох свят, а також підібрали найбільш яскраві і цікаві привітання до Дня Тетяни та Дня Студента. Безсумнівно, кожен, хто прочитав цю статтю зможе підібрати відповідні рядки для того, щоб привітати своїх друзів і близьких.