Морозиво в домашніх умовах можна приготувати так, що воно буде не тільки смачним, але і корисним десертом, особливо це стосується рецептів фруктового сорбета, який містить до 100 калорій в 100 г морозива.

Ось найсмачніші, прості, дієтичні і корисні рецепти морозива в домашніх умовах.

Чорнично-лимонне морозиво

Складові:

500 г чорниці
500 мл води
100 г цукру або мед за смаком
60 мл лимонного соку
2 ч.л. лимонної цедри
2 білки
Як готувати:

Звари компот з чорниці та води, провари його на повільному вогні 15 хвилин, додай 100 г цукру і дочекайся, поки цукровий пісок повністю розчиниться.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Додай в сироп 60 мл лимонного соку і 2 ч. Л. лимонної цедри.
Зніми з вогню і перебий все в блендері до піни. Заморозь чорничну масу.
Через 1,5 години дістань заготовку для морозива і ще раз збий в блендері, тільки цього разу введи 2 білки.
Остуди чорничний сорбет.
Подавай чорничне морозиво у формі для морозива зі свіжої чорницею і м'ятою. Або ж можна наповнити морозивом вафельні ріжки, якщо у тебе є спеціальна вафельница.

Класичне ягідне морозиво без яєць
Складові:

450 г свіжих ягід (малина, полуниця, смородина)
250 г цукру
600 мл води
25 г крохмалю
2 ст.л. полуничного лікеру (за бажанням)
Як готувати:

Перебий ягоди в блендері до стану пюре. Потім перетри отриману масу через сито, щоб прибрати все насіння і шкірку ягід. Макуха не викидати.
Приготуй сироп з 480 мл води і цукру. Коли цукор розчинитися, додай макуха з ягід. Доведи до кипіння і зніми з вогню. Знову процідити все через сито.
У воді, що залишилася (теплою) розведи крохмаль, додай отриману масу в сироп і перемішати.
Нагрій сироп на повільному вогні, поки він не почне загусати. Потім вимкни вогонь і дай масі охолонути до 60-70 ° С.
Введи ягідне пюре і добре перемішуй. Можна додати лікер. Дай суміші охолонути, а потім перелий її в контейнер, накрий кришкою і відправ домашнє морозиво в морозилку на 8 годин.
Кожні годину-дві діставай морозиво з морозилки і гарненько перемішуй.
Морозиво буде готове, коли повністю замерзне, але буде по формі нагадувати сорбет.
Подавати можна в креманках з сиропом або свіжими фруктами.

Варто відзначити, що раніше глава МОЗ Уляна Супрну розповіла, що холодна вода і морозиво не допоможуть охолонути в спеку.

Вона зазначила, що не потрібно використовувати ці продукти для отримання прохолоди "з середини".

"Холод, який нам передасть 100 г морозива, несуттєвий – адже ми важимо десятки кілограм. Зате воно дасть нам енергію, а значить – тепло. Приємні відчуття від морозива пов'язані, насамперед, з його смаком", - розповіла Супрун.

Крім того, глава МОЗ підкреслила, що спрагу холодна вода вгамувати зможе, але від цього прохолодніше організму не стане.

"Щоб відчути прохолоду, нам слід охолодити шкіру, а не шлунок. А шкіра охолоджується, коли з неї випаровується волога, наприклад, через піт", – говорить Супрун.

Як правильно обирати морозиво?

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ця дієта підійде абсолютно всім.