Коли серія газетних заголовків заявила, що насичений жир не такий поганий і люди почали радіти тому, що можна продовжити вживати масло, деякі вчені в цей момент намагалися спростувати ці висновки.

Багаторічні дослідження присвячені темі вживання вершкового масла і його впливу на здоров'я людини. Давайте розглянемо висновки вчених, після чого можна визначитися купувати цей продукт чи ні.

Одна з великих проблем, мабуть, полягає в тому, що факти про насичені жири є поганими. Рада Всесвітньої організації охорони здоров'я стверджує, що не більше 10% від загальної кількості калорій надходить з насичених жирів. Аргументом було те, що жир збільшує кількість поганого холестерину в крові, хоча він також збільшує хороший тип холестерину. Поганий холестерин заважає артеріях і в кінцевому підсумку призводить до серцевого нападу або інсульту. Тим часом випробування вчених показують, що препарати, які знижують рівень холестерину, можуть знизити ризик серцевого нападу.

Отримання нових фактів вчених про харчування - це завжди кошмар. Деякі дослідження покладаються на опитувальники людей, коли медики стежили за групами людей і їх харчування протягом декількох років. І це трохи неетично обмежувати людей у харчування і експериментувати з їх дієтами протягом десятиліть, щоб дізнатися, чи є у них серцевий напад. Таким чином, доказ закінчується лише припущенням, яке дає загальне враження, що насичений жир поганий.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Суспільна охорона здоров'я Англії, яка радить людям скоротити кількість насичених жирів, говорить, що одна з ключових частин науки, на основі якої вони засновують свої рекомендації, - це огляд 15 клінічних випробувань, в результаті яких більше шести тисяч осіб підтримували дієти протягом як мінімум двох років. Однак навіть це починає вказувати на те, чому може виникнути плутанина стосовно насичених жирів. Аналіз приводить до висновку, що якщо ви скоротите вживання насичених жирів і замініть його вуглеводами білками, то це не має ніякого значення для вашого ризику серцевого нападу.

Вуглеводи і особливо рафіновані в білому хлібі, а не у складних овочах або цільнозернових, так само шкідливі для вас, як насичений жир, який вчені вивчали роками.Тільки коли насичені жири замінюються поліненасиченими жирами, медики спостерігали значне зниження серцевих нападів.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, якщо у вас високий рівень холестерину, він може бути частково генетичним. Але для деяких людей це неминуче. Хвороба, відома як сімейна гіперхолестеринемія, вражає приблизно 1 з 500 чоловік і може викликати загальний рівень холестерину від 300 мг до 600 мг, а також серцеві напади на ранній стадії життя. Деякі люди з сімейною гіперхолестеринемією успадковують два дефектних гена. Високий рівень холестерину може призвести до ранньої смерті, часто до 20 років.