Коли мова йде про салати, на думку приходять тисячі комбінацій. Люди по всьому світу їдять різні види салатів, але, існують певні інгредієнти, які краще не змішувати.

Ви здивуєтеся, але найпопулярніше поєднання овочів, помідори і огірки, насправді може бути потенційно небезпечно для організму. Думали, що з овочами точно не можна прогадати? Вчені довели зворотнє.

Чому не можна поєднувати огірки і помідори в салаті?

Головна причина, по якій лікарі забороняють це робити, це те, що ці овочі мають різний час перетравлення і засвоєння.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

За Аюрведичною медициною, при поєднанні продуктів, потрібно добре знати час, через який час вони засвоюються, інакше один продукт перетравиться швидше, а інший - залишиться в шлунку, що може завдати шкоди для здоров'я і тіла.

Більш того, якщо поєднувати подібну їжу, може уповільниться процес поглинання корисних речовин, а також цукрів. Таким чином, споживання продуктів у певному поєднанні не дасть вам отримати від них всю можливу користь. Більш того, ви будете почувати здуття живота, нудоту, пітливість і проблеми з травленням.

Також лікарі не радять такі популярні поєднання:

Макарони і сир

М'ясо і сир

Фрукти після їжі

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", однією з найбільш "правильних" дієт незмінно вважається система збалансованого харчування. Її особливість в простоті, доступності для кожного. Таким чином ви можете привчити організм своєчасно перемикатися на потрібний режим.

Не можна допускати розвитку сильного почуття голоду, так як воно призводить до посиленого утворення жирових запасів. Режим дня повинен включати не менше 5 прийомів їжі через кожні 3 години. Вага порцій не повинен перевищувати 400 р.

Сніданок повинен бути обов'язковим і повноцінним – це найважливіший прийом їжі. Він допомагає запустити і прискорити обмінні процеси, а також попереджає зриви протягом дня, повідомляє Politeka.

За 20 хвилин перед їжею завжди треба випивати 0,25 л чистої питної води. Вона м'яко запустить шлунок, заповнить його обсяг, виключивши ризик переїдання.

Після будь-якої їжі пити воду або напої можна тільки через 40-60 хвилин.

Вечеряти дозволяється, перерва між вечерею і сном не менше 3-х годин.

Вживати потрібно тільки натуральні продукти без барвників, ароматизаторів та інших хімічних добавок.

Повністю відмовитися від жирного м'яса, виключити з раціону тваринні жири.