Якщо ви слідкуєте за своїм здоров'ям та слідуєте сучасним тенденціям, то точно звертаєте увагу на те, що ви їсте, де зростали ці продукти і яка їхня калорійність. Джанк-фуд, або пуста їжа, яка несе в собі лише калорії – не корисна, і до того ж – не в моді.

Саме тому пропонуємо вам сьогодні рецепт корисної страви - овочевих чебуреків, які стануть неймовірним доповненням пісного меню.

ЧЕБУРЕКИ З ОВОЧАМИ - ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно пшеничне 250г
Масло 60г
Капуста 1/2 шт
Морква 1шт
Цибуля 1шт
Рослинна олія для смаження

СОУС ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ - ІНГРЕДІЄНТИ

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зелень
Сіль
Лимон
Сметана

ЯК ПРИГОТУВАТИ НАЧИНКУ ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ

1. Дрібно покришіть цибулю. Посмажте цибулю на суміші з оливкової олії та вершкового масла. Додайте лавровий листок та смажте до м'якого стану.

2. На крупну тертку натріть моркву і додайте її смажитися до цибулі.

3. Пошинкуйте капусту довгою соломкою. Додайте її смажитися до решти овочів.

4. Коли капуста досмажиться, заберіть з суміші лавровий лист, натомість додавши подрібнену зелень.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧЕБУРЕКИ З ОВОЧАМИ

1. Змішайте обидва види борошна в однакових пропорціях.

2. До борошна додайте дрібку солі та трошки цукру.

3. Зробіть у борошні заглиблення і вбийте туди яйце.

4. Влийте у тісто 2 ст. л олії, щоб тісто було м'яке.

5. Починайте замішувати тісто ложкою, потрохи вливаючи в нього теплу воду. Коли тісто втратить вологу, починайте мішати його руками.

6. Перекладіть тісто у чисту миску, накриту харчовою плівкою, та залиште у холодильнику на 30хв.

7. Тонко розкатайте тісто та за допомогою тарілки, діаметром у 10см, виріжте коло. Покладіть усередину начинку та сформуйте чебурек, акуратно притискаючи ложкою краї.

8. Поставте чебуреки запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів або ж смажте їх на пательні з гарячою олією.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ.

1. Подрібніть зелень, додайте сіль та сік лимону. Перемішайте.

2. Додайте сметану та ще раз перемішайте. Соус повинен бути густим та пряним.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав, як приготувати яблучний сидр - одним із найбільш популярних напоїв осіннього сезону.