Як вибрати правильну ковбасу, після вживання якої буде добре і ситно, а не погано.

Як пише Cultura.menu, найкраще віддавати перевагу великим виробникам. Фермерську або домашню ковбасу купуйте тільки там і у тих, кого знаєте і кому довіряєте. Уважно стежте за терміном придатності. Пам'ятайте, що не може кілограм ковбаси коштувати дешевше кілограма м'яса.

На що звернути увагу при покупці ковбаси

Стандарти ГОСТ або ТУ будуть відзначені на зворотному боці етикетки. Напис "Зроблено по ГОСТу" на лицьовій стороні ще нічого не означає.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте етикетку

У ковбасі можуть бути тільки м'ясо, сіль, прянощі та нітрит натрію. Це повинна бути свинина або яловичина вищого, першого або другого сорту, а не просто свинина або яловичина. Підсилювача смаку (глутамат натрію або Е621) бути не повинно. Його можуть замінити написом "комплексна харчова добавка".

У хорошій ковбасі так само не повинно бути: сої (рослинного білка), каррагинана, камеді, крохмалю, "тваринного білка" (хрящі, шкіра, жили), "м'яса птиці".

Зовнішній вигляд

Дуже яскравий колір говорить про застосовані барвники. Натуральна ковбаса без будь-яких добавок - сіра. Оболонка ковбаси повинна щільно прилягати до її вмісту. Ковбасу невисокої якості упаковують в оболонку з синтетичних матеріалів.

Білий наліт на сиров'яленому і сирокопченої ковбаси - це не страшно. Оболонка не повинна кривитися на вареній ковбасі, злегка стислій - на копченої.

Як вибрати ковбасу

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що символом Нового року 2018 буде жовта собака, яка прийшла на зміну півню. Вважається, що новий символ дуже добродушний, справедливий і спокійний, а пріоритетами в новому році стануть сім'я, любов, дружба і вірність.