15 жовтня, у дев'ятий день юнацьких Олімпійських ігор – 2018 в Буенос-Айресі, українські спортсмени завоювали три золоті і дві бронзові медалі.

Золото для України виборола Валерія Іваненко, ставши чемпіонкою в метанні молота.

Валерія Іваненко
Валерія Іваненко

"Це щось неймовірне! Це неперевершені відчуття і емоції. Хочу подякувати своєму тренеру та батьку. Ця медаль – його заслуга. Без нього її не було б. Перед першою спробою було важко сконцентруватися, відчувала хвилювання, але потім зрозуміла, що треба взяти себе в руки і довести справу до кінця. Дуже рада, що мені це вдалося!", - сказала чемпіонка.

Серед юнаків золото в метанні молота виграв Михайло Кохан.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Михайло Кохан
Михайло Кохан

"Я дуже задоволений! Це ідеальне завершення такого насиченого сезону. Він дійсно був непростий: це і виступи на чемпіонаті світу серед юніорів, чемпіонаті Європи серед юнаків. Однак не буду приховувати, після встановлення світового рекорду влітку зрозумів, що на Юнацькій Олімпіаді треба буде лише виконати свою роботу і медаль вищої проби буде моєю. Перш за все, хочу зараз відпочити, а потім з новими силами йти до нових досягнень. Звичайно, моя мрія – це дорослі Олімпійські ігри, тому зроблю все від мене залежить, щоб потрапити на Токіо-2020", – сказав Михайло.

Ще одну золоту медаль завоювала Ярослава Магучіх. Вона стала чемпіонкою у стрибках у висоту. Вона взяла висоту 195 см, що є особистим рекордом спортсменки.

Ярослава Магучіх
Ярослава Магучіх

"Ми з моїм тренером протягом тривалого часу працювали над тим, щоб я змогла взяти ще більшу висоту. Дуже рада, що мені вдалося покращити свій же рекорд (з 194 см на 195 см). Переконана, що золота медаль Юнацької Олімпіади – це великий крок до успіхів у дорослому спорті. Мрію потрапити на Олімпійські ігри-2020. Тому вірю, що Буенос-Айрес-2018 стане гарним доробком для здійснення цієї мрії", – розповіла Ярослава.

Бронзові медалі завоював український дует у складі Дар'ї Плохотнюк і Олександра Мадея у змаганнях змішаних пар в спортивній акробатиці, набравши 27.450 бали. Зазначимо, що в даному виді спорту нагороди в рамках Юнацьких Олімпіад розігрувалися вперше. Тому дана медаль – історична.

Олександр Мадей і Дарина Плохотнюк
Олександр Мадей і Дарина Плохотнюк

Таким чином, після дев'ятого дня юнацьких Олімпійських ігор-2018 Україна займає восьме місце в загальному медальному заліку з 15 медалей (5 золотих медалей, 4 срібних та 6 бронзових).

Збірна України на Юнацькій Олімпіаді 2018
Збірна України на Юнацькій Олімпіаді 2018

Нагадаємо, Юнацька Олімпіада проходить з 6 по 18 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, раніше українська стрибунка у воду Софія Лискун завоювала срібну медаль в Буенос-Айэресі.

Софія Лискун
Софія Лискун

Софія Лискун стала другою в індивідуальних стрибках з 10-метрової вишки.

Українська спортсменка на кваліфікації показала третій результат, попереду опинилися китаянка Лінь Шань і мексиканка Габріель Акундес Гарсія. Четвертою стала малазійка Кімберлі Цянь Пін Бонг. Саме між ними і проходила боротьба за медалі у фіналі.

Після першої спроби з чотирьох фінальних трійка лідерів зрівнялася, але далі українка і мексиканка почали помилятися. Після останньої спроби Лискун була третьою. Малазійка, яка була другою, помилилася, а Софія Лискун і Габріель Акундес Гарсія чисто виконали свої стрибки. В результаті українка стала віце-чемпіонкою Юнацької Олімпіади.

Нагадаємо, українка та її партнери по команді Omega завоювали "срібло у змаганнях змішаних команд, повідомляє Національний олімпійський комітет України. Зазначимо, що це перша олімпійська нагорода в історії українського бадмінтону.

Ще одну медаль у скарбничку збірної України на III-х літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі приніс наш представник кульової стрільби Дмитро Гонта. У змішаних командних змаганнях у стрільбі з пістолета на 10 метрів українець разом з мексиканкою Андреа Вікторією Ібарра Міранда зайняв 3 місце.

Денис Кесіль приніс рідній країні срібну нагороду у плаванні. Дистанцію 200 м батерфляєм представник Кривого Рогу, якому через тиждень виповниться 18, подолав за 1.55,89, поступившись лише угорцю Крістофу Мілаку (1.54,89). Відзначимо, що це була перша срібна медаль для збірної України у Буенос-Айресі.

Також 15-річна гімнастка Анастасія Бачинська підтвердила високе реноме української школи спортивної гімнастики і зайняла 3 місце у фіналі багатоборства.

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній
Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці взяли ще три медалі на Юнацькій Олімпіаді.