Мадридський Реал вже взимку може повернути 19-річного українського голкіпера Андрія Луніна з Леганеса, в якому уродженець Харківщини знаходиться в оренді.

В Реалі незадоволені тим, що Лунін у Леганесе майже не має ігрової практики. Головний тренер "пепінерос" Маурісіо Пельєгріно довіряє 34-річному воротареві Куельяру, а в зв'язку з цим Лунін у поточному сезоні на даний момент провів за Леганес всього один матч в Кубку Іспанії проти Райо Вальєкано (2:2).

Орендна угоду Луніна розрахована до літа майбутнього року, але в Реалі мають намір повернути воротаря вже в зимове трансферне вікно. Після цього "галактікос" знову віддадуть українського голкіпера в оренду в іншу команду, де він буде отримувати гарантований ігровий час.

Реал бачить в Луніні величезний потенціал, клуб не хоче, щоб цілий сезон пройшов для українця даремно, пише AS.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Рекорд Луніна

19-річний голкіпер збірної України Андрій Лунін дебютував за Леганес в матчі Кубка Іспанії проти Райо Вальєкано (2:2). Уродженець Харківської області став наймолодшим українським футболістом у клубі топ-дивізіону Іспанії.

Андрій Лунін — 10-й український футболіст в клубі вищого дивізіону Іспанії. Саме стільки українців було задіяно в іспанській Прімері за 30 років, які пройшли з моменту дебюту Василя Раца в квітні 1989-го за Еспаньол.

При цьому Лунін встановив новий рекорд — він наймолодший український дебютант у клубі топ-дивізіону Іспанії. Попередній рекордсмен Дмитро Чигринський зіграв перший матч за Барселону в 22 повних роки.

Решта українців потрапляли в Іспанію в більш зрілому віці. У 25 років дебютували Євген Коноплянка і Максим Коваль. У 26 років Олександр Яковенко і Роман Зозуля. У 27 років Сергій Погодін та Артем Кравець. У 28 років Василь Рац та Денис Бойко.

Дебют Луніна за Леганес

Український воротар іспанського Леганеса Андрій Лунін дебютував за "пепінерос".

19-річний українець зіграв повністю домашній матч 1/16 фіналу Кубка Іспанії проти Райо Вальєкано.

Український голкіпер пропустив два швидких голи (на 15-й і 22-й хвилинах). Але більше Лунін не пропускав і впевнено діяв у рамці. Леганесу ж вдалося зрівняти рахунок і тепер все буде вирішуватися в повторній зустрічі.

Після гри головний тренер Леганеса Маурісіо Пеллегріно дав коментар щодо результату і дебюту українця.

"Ми створили масу моментів біля чужих воріт, але пропустили два голи. Завжди непросто грати перший матч. Не варто забувати також про матчі проти мадридського Атлетико на вихідних. Футболісти тримали в голові і цю гру.

Андрій Лунін знаходить спільну мову з партнерами по команді. Він молодий голкіпер і ще повинен адаптуватися", - сказав Пеллегріно.

Як повідомляв Знай.ua, українець Святослав Михайлюк дебютував у НБА у незабутньому матчі.