Український гімнаст Олег Верняєв, срібний призер Олімпійських ігор-2016, розповів про відновлення після травми та цілі на наступний сезон.
В інтерв'ю для Української федерації гімнастики Верняєв зізнався, що цей сезон був для нього дуже важким.
"Цей сезон видався як ніколи важким, але в той же час цікавим і емоційним. Після операції в такий короткий термін повернутися було нелегко, ризиковано, навіть страшно, але цікаво. Всі були здивовані тим, що я повністю пройшов багатоборство на чемпіонаті світу. Повертатися на килим завжди круто! Я дуже радий!
Якщо чесно, їхав на цю світову першість як перший раз, відчував якісь дитячі емоції: радість та щастя. Процес відновлення ми, звичайно, прискорювали. Зазвичай, лише через рік після операції можна починати тренуватися, а я вже через 8 місяців виступав на змаганнях, а через 9 - виступив в багатоборстві на чемпіонаті світу.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Слава Богу, все вийшло. Головна мета на чемпіонаті світу була команда, а саме відібратися в ТОП-24, щоб боротися за путівку на Олімпіаду в Токіо - 2020.
Мета на наступний сезон у нас одна - зібрати таку команду, яка зможе боротися за медалі на Олімпійських іграх. Для цього нам потрібні 4 сильних багатоборця. На даний момент це я, Петя Пахнюк, Влад Грико і Женя Юденков, який зараз відновлюється після травми", - розповів Верняєв.

Нагадаємо, Верняєв завоював срібну медаль на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який проходить у Досі (Катар).

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Верняєв став другим у вправах на брусах. Український гімнаст виконав у фіналі свою комбінацію з базою 6,7 на оцінку 15,591. Верняєв поступився лише чинному чемпіону – китайцеві Цзоу Цзинюаню (16,433), який захистив свій титул.

Зазначимо, що Олег Верняєв зумів отримати високий результат, незважаючи на кілька місяців перерви в тренуваннях і змаганнях у зв'язку з травмами, операціями і непростим процесом відновлення після них.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В січні 24-річний Олег Верняєв переніс операції на плечі та нозі, через що був змушений пропустити чемпіонат Європи.

На початку вересня Верняєв повернувся після відновлення, і взяв участь в турі гімнастичної Бундесліги.

А після цього виступив на етапі Кубка світу в Угорщині, де завоював золоту медаль у вправах на коні і срібну – у вільних вправах, програвши ізраїльтянину Артему Долгопяту.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Олег Верняєв – найкращий український гімнаст, чемпіон і срібний призер Олімпіади-2016, лідер збірної України зі спортивної гімнастики. За свою кар'єру завоював також три медалі чемпіонату світу, серед яких одне золото.

Як повідомляв портал Знай.ua, американська гімнастка стала чотириразовою чемпіонкою світу.